Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Logosoft predstavio cyber sigurnosna rješenja na NetWork 10 konferenciji

Preuzmite sliku

Kompanija Logosoft, jedna od najvećih IT kompanija u BiH, je deseti put za redom platinum sponzor NetWork konferencije, koja se održava od 26. do 28. oktobra u Neumu.

Logosoft je na konferencijskom druženju s velikim brojem medija prezentovao svoje usluge za cyber sigurnost, koje imaju za cilj da korisnici budu i ostanu zaštićeni od cyber napada.

”Tokom više od 27 godina postojanja na tržištu BiH, svojim korisnicima nudimo visokokvalitetne usluge u skladu s njihovim potrebama i raspoloživim budžetom. Svjesni smo činjenice da se cyber napadi intenziviraju, kao i da se ove pojave itekako dešavaju i u BiH, našu dugogodišnju ekspertizu smo iskoristili da za svaki tip korisnika napravimo sveobuhvatno rješenje zaštite od cyber napada, koristeći različite alate. Učesnicima smo na konferenciji prezentovali anatomiju jednog realnog cyber napada, koje ranjivosti je isti iskoristio i šta korisnici mogu uraditi da se zaštite od ovakvih i sličnih cyber napada. Cilj je bio da kompanijama pokažemo da sigurnost ne trebaju posmatrati samo po izolovanim tačkama, nego da rješenje mora da obuhvata pristup na više različitih nivoa. Suočavamo se sa napadima nove generacije, pa se i pristup zaštiti mora značajno unaprijediti.”,  rekao je Damir Dizdarević, direktor Logosofta.

Logosoft preporučena rješenja za cyber sigurnost su usluge bazirane na saradnji s Microsoftom, Fortinetom, Dellom i drugim renomiranim svjetskim partnerima. Pogodna su za kompanije koje imaju distribuiran IT sistem između cloud i on-premise okruženja, a adresiraju svaki od ključnih nivoa zaštite koristeći specijalizirane usluge za svaki posmatrani nivo sigurnosti. Obezbjeđuju se rješenja za zaštitu mreže, računara, servera, cloud servisa, mobilnih uređaja, podataka i korisničkih identiteta. Pored navedenog, Logosoft nudi i konsultantske usluge sa visokoobrazovanim i certificiranim tehničkim ekspertima, kao i usluge implementacije i održavanja ICT sistema i specijalističke edukacije s certifikacijom.

Cjelokupnu ponudu usluga Logosofta možete pogledati na www.logosoft.ba. Logosoftove preporuke za zaštitu od cyber napada možete pogledati na sljedećem linku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,