Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljeto rezervisano za kreativnost i blogere – m:bloger konkurs

Preuzmite sliku

Ugrijte prste dobrim tekstom, inspirišite se suncem i konkursom kompanije m:tel.

Od 1. jula pa sve do ponoći 31. avgusta 2016. godine, biće otvoren konkurs za izbor najboljih blogera u BiH pod nazivom „m:bloger“. Kompanija m:tel ovim konkursom želi da promoviše modernu kulturu pisanja, kao i popularni fenomen interaktivnog „vođenja dnevnika“, odnosno blogovanja.

Na svom kompanijskom blogu na adresi blog.mtel.ba, m:tel je otvorio rubriku na kojoj će tokom trajanja konkursa, svi zainteresovani autori i autorke moći da se informišu o svim detaljima konkursa. Kako bi autor bloga mogao aplicirati na ovaj konkurs, potrebno je da je državljanin BiH, stariji od 18 godina, te da na konkurs pošalje tekst koji je rađen upravo za ove namjene, odnosno koji ranije nije objavljivan. Takođe, kako bi se takmičili za najbolje m:blogere, potrebno je da autori, pored sopstvenog bloga sa najmanje pet tekstova objavljenih prije prijave na konkurs, posjeduju i odgovarajuću Facebook fan page stranicu ili profil vezanu za blog.

Kako bi pomogao da se ojača i omasovi blogerska scena u BiH, m:tel je za učestvovanje u ovom konkursu ponudio vrijedne nagrade najboljima, u vidu prilike da ostvare saradnju sa kompanijom m:tel u periodu od godinu dana, što podrazumijeva novčanu naknadu od 3.000 KM za osvojeno prvo mjesto, 2.000 KM za drugo mjesto, te 1.000 KM za osvojeno treće mjesto na konkursu.

Tematski okvir tekstova kojim se autori prijavljuju na konkurs definisan je temama iz tri zadate kategorije: „Tehnologija“, odnosno tekst na temu modernih tehnologija i telekomunikacija, „Heroji iz komšiluka“, koja se tiče humanitarnih inicijativa, pomoći ugroženima kategorijama i manjinskim grupama, te „Promocija pravih vrijednosti“, gdje se obrađuju teme iz kulture, umjetnosti, obrazovanja, sporta i ekologije. Autori se mogu prijaviti samo sa jednim blogom i jednim tekstom napisanim na jednom od tri službena jezika u BiH, a njegova dužina nije ograničena.

Pored tri glavne nagrade, svi autori koji svoje tekstove pošalju na ovaj konkurs imaće jedinstvenu priliku da učestvuju na predavanju koje će za njih organizovati kompanija m:tel, a na kojem će predavači biti uspješne ličnosti iz regionalne blogosfere, kada će biti upriličeno i proglašenje najboljih izabranih blogova.

Na dobro poznatom blogu kompanije m:tel, tokom trajanja ovog konkursa svim autorima zainteresovanim za takmičenje biće na raspolaganju posebna rubrika „m:bloger“, na kojoj mogu pronaći sve potrebne informacije u vezi sa konkursom, kao i aplikaciju putem koje se mogu prijaviti na konkurs, ali i sva uputstva i pomoć pri odabiru teme.

m:tel – imate prijatelje!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: