Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Litvatrans Banovići: Pravila koja će se primjenjivati prilikom prijevoza putnika i važeći red vožnje

Preuzmite sliku

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite od 15. maja, ponovno je pokrenuta uspostava linijskog i vanlinijskog prijevoza putnika.

Budući da je od 21. marta javni prijevoz u FBiH stavio “ključ u bravu” vrijedi skrenuti pažnje na upute Zavoda za javno zdravstvo koje će se morati primjenjivati:

– Na ulazu u vozilo i na svim peronima i stanicama biti će postavljena obavjest o higijenskim mjerama i ograničenjima u vidu broja putnika po vozilu.

– U skladu sa dosadašnjim naredbama vozač i svi putnici moraju nositi zaštitnu masku preko usta i nosa.

– Održavati odgovarajući fizički razmak (1-2 metra) u svakodnevnom društvenom kontaktu s putnicima i drugim osobama.

– Broj i raspored putnika po sjedištima mora biti takav da omogućava propisani razmak (1-2m, odnosno jedno prazno sjedište) između njih. Ograničiti kapacitet na sjedeća mjesta i to tako da sjedi jedna osoba u redu, na način da sjede naizmjenično na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedištu.

– Preporučujemo da se ne dozvoli stajanje i držanje za rukohvate tokom vožnje, osim prilikom ulaska i izlaska iz vozila.

Litvatrans Banovići saobraćati će po redu vožnje za vrijeme prirodne nesreće, a ovim putem obavještavamo naše putnike da karte mogu nadopuniti na svim našim prodajnim mjestima (Banovići, Živinice i “INovine).

RED VOŽNJE MOŽETE PREUZETI OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,