Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Likvidacija: Ugašen Swisslion u Nevesinju, radnicima za Novu godinu uručeni otkazi

Preuzmite sliku

Radnicima pogona fabrike Swisslion u Nevesinju, umjesto čestitke za Novu godinu uručeni su otkazi. Iako se u javnosti nedavno spekulisalo da ovaj pogon neće biti zatvoren, to se, ipak, dogodilo, a bez posla je ostalo 38 radnika.

“Firma je likvidirana i ne radi više”, potvrdio je Aleksandar Kojović, direktor Swisslion Takova, piše portal Direkt.

Razlozi za zatvaranje ovog pogona, kaže, brojni su, a najveći je njegova nerentabilnost.

”Velika je priča, problem je rentabilnosti i svega. Sirovine su se dovlačile iz Srbije, do neki dan nije bilo vode, pa je ona prečišćavana, pa je kupljen neki prečistač za vodu. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se pravili tu najviše su se prodavali u Srbiji. Tu su bili veliki režijski troškovi. Po meni, to je bilo otvoreno da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti”, smatra Kojović.

Dodao je kako je sve komentare o potencijalnom zatvaranju ovog pogona nedavno dao vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković, koji je izjavio da u Nevesinju nema kadrovskog potencijala koji bi se osposobljavao kako bi tvornica bila uspješna.

Također, Drašković je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo. Inače, otvaranju ovog pogona 2014. godine prisustvovao je i tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,