Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest živiničke firme ‘JEESA’: Donirali 5 hiljada zaštitnih maski

Preuzmite sliku

Firma ‘JEESA’ d.o.o. počela je sa radom prije 11 godina od tada do danas kapaciteti proizvodnje namještaja konstantno se povećavaju, a time i broj zaposlenih. Obzirom na novonastalu situaciju izazvanu pojavom pandemije i širenjem korona virusa, firma je započela proizvodnju zaštitnih maski i na taj način dala svoj doprinos i pomoć onima kojima je to najpotrebnija.

O donaciji i proizonji zaštitnih maski tehnički direktor firme JEESA doo Butković kaže:

“U ove teške dane prešli smo na dodatni program, tj. proizvodnju zaštitnih maski i prvih 5 hiljada smo donirali, tako da nastavljamo dalje s proizvodnjom maski i to je naš doprinos u borbi protiv korona virusa”, kaže nam Butković, koji ima veliko iskustvo i stručnost kada je u pitanju proizvodnja namještaja.

Kako je naveo firma je orjentisana uglavnom na izvoz i to 70% proizvoda se plasira na ino tržište, dok e ostalo plasira na domaće tržište u okviru vlastitog salona i drugih prodajnih kuća:

“Proizvodni program firme obuhvata široku paletu proizvodnje tapacirankog namještaja i u cilju praćenja zahtjeva tržišta stalno proširujemo prodajne programe i u skladu sa aktuelnim trendovima, vodimo računa o dizajnu, kvaliteti, te rokovima isporuke naših proizvoda. Takođe nam je cilj da svojim kvalitetom namještaja ostalim proivođačima postanenemo uzor, a svojim kupcima siguran partner u izgradnji boljeg kvaliteta življenja.” navodi Butković.

Firma JEESA doo danas zapošljava 150 radnika i svi oni žele dati svoj doprinos u borbi protiv korona virusa. Prvu donaciju od 5 hiljada zaštitnih maski obezbijedili su za UKC Tuzla, Domu zdravlja Živinice, PU Živinice, Kriznom štabu Živinice i Upravi za inspekcijske poslove TK.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje