Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

LANACO platinum sponzor NetWork 10 konferencije

Preuzmite sliku

NetWork konferencija, kao i svih prethodnih godina, i ove godine uživa veliku podršku jednog od lidera na IT tržištu Bosne i Hercegovine, kompanije LANACO, koja će u godini jubileja, proslave 30 godina od osnivanja, na ovom događaju imati status platinum sponzora.

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Sarajevu, povodom najave NetWork 10 konferencije, a koja će se održati u periodu od 25.3.-27.3.2020. godine u Grand Hotelu Neum, predstavnici kompanije LANACO i Microsofta BiH su izrazili zadovoljstvo nastavkom saradnje i istakli njen strateški značaj za obje strane. Danas gotovo sve kompanije postaju digitalne, a LANACO sa svojim softverskim rješenjima i infrastrukturom pomaže različitim industrijama da unaprijede poslovanje u skladu sa globalnim tržišnim trendovima.

  • Ana Lojić, PR kompanije LANACO, izrazila je zadovoljstvo zbog učešća i najavila šta nas to očekuje za vrijeme NetWork 10 konferencije: „Prihvatanjem digitalne realnosti kreirali smo put uspjeha stvaranjem naprednih rješenja koja su strateški resurs transformacije poslovanja kompanija iz različitih grana industrije. Na taj način LANACO direktno utiče na njihovu konkurentsku prednost, ali i na sposobnost opstanka u sve izazovnijem poslovnom okruženju. Na ovogodišnjem NetWorku LANACO će se predstaviti kroz tri izlaganja. U okviru Business Day-a govorićemo o izazovima koji se u kontinuitetu kreiraju u procesu tranzicije poslovanja tradicionalnih IT kompanija u digitalnu realnost, a u kojoj dominiraju imperativi inovativnosti i fleksibilnosti. „Kako moderni Data centri i Cloud usluge mijenjaju poslovno okruženje“ jedna je od tema o kojoj će govoriti naši stručnjaci, a predstavićemo i  „LANACO Go platformu“, odnosno koncept rješenja zasnovanih na IoT tehnologijama“.

    Kao najveća privatna IT kompanija u BiH, LANACO danas prolazi kroz procese tranzicije sa ciljem zadržavanja stečenih pozicija i širenja na globalno tržište, nastojeći da sa svojim dugogodišnjim iskustvom uvijek isporuči nova inovativna rješenja namijenjena brojnim oblastima.

  • Zoran Bojanić, sistem inženjer za računarske mreže u kompaniji LANACO  i jedan od predavača na ovogodišnjem NetWorku, ističe da je ova konferencija odlična prilika za razmjenu znanja i iskustva tehnoloških stručnjaka, ali i svih onih koji žele da uz pomoć savremenih tehnologija osnaže svoje poslovanje.

    Mirad Maglić, Country Representative Microsoft BiH, također je istaknuo prednosti nove saradnje: „NetWork je najveća tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini i predstavlja koncentrator i  katalizator znanja, mjesto okupljanja domaćih i stranih IT stručnjaka i sredstvo za uspostavljanje i unapređenje poslovnih i ličnih veza i poznanstava.  Izuzetno mi je drago da je Microsoft kroz proteklih deset godina uvijek bio blizak konferenciji, zajedno s našim partnerom Lanacom, kao i mnogim drugima, i jako mi je drago što je NetWork konferencija postala istinski prepoznatljiv regionalni brand.“ (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,