Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarac poručio građanima BiH: Kupujmo domaće, jer naše je bolje

Preuzmite sliku

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine uputio je otvoreno pismo građanima BiH u kojem ih je pozvao da kupuju domaće proizvode.

  • ‘Suočeni smo sa globalnim izazovom uzrokovanim širenjem korona virusa, koji će definisati našu epohu. Odluke koje danas donosimo obilježit će naše društvo u godinama pred nama. U okolnostima kada je socijalna distanca najbolji način da brinemo jedni o drugima, ne smijemo se distancirati od solidarnosti. Zato vas pozivam da zajedno pokažemo solidarnost prema domaćim privrednicima, koji posluju otežano u novonastalim okolnostima. Naše kompanije zapošljavaju naše porodice, komšije, prijatelje, poznanike. Zapošljavaju naše građane! Kupovinom domaćih proizvoda direktno pomažemo očuvanju postojećih i stvaranju novih radnih mjesta, što je u ovom vremenu neizvjesnosti od ključnog značaja’, istakao je Košarac, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasio:

    ‘Domaći proizvodi plod su napornog rada, zalaganja i odricanja naših proizvođača. To nam garantuje kvalitet prepoznatljivog sadržaja. Zato vas pozivam da obratite pažnju prilikom kupovine i uvijek date prednost domaćim proizvodima, jer iza njih stoji trud naših ljudi. Kupovinom domaćih proizvoda doprinosimo stabilnosti zdravstvenog i obrazovnog sistema, te penzionog fonda. Na taj način ćemo indirektno izraziti zahvalnost bespoštednoj borbi i nesebičnom zalaganju naših zdravstvenih i prosvjetnih radnika, ali i pokazati brigu za naše građane treće životne dobi u okolnostima sa kojima smo suočeni. Ohrabrujem vas da kupujete domaće proizvode, jer takva odluka gradi našu zajednicu i znači ulaganje u buduće generacije. Naša podrška domaćim privrednicima daje im i šansu i nadu za opstanak u ovim teškim vremenima. Zato – kupujmo domaće, jer naše je bolje’.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje