Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konkurs za sve bh. blogere uz vrijedne novčane nagrade

Preuzmite sliku

Internet je danas moćan kanal putem koga baš svi možemo izraziti svoje emocije, stavove ili pokazati talenat, a da je to odmah dostupno velikom broju ljudi.

Jedna od mogućnosti za promociju svojih interesovanja, znanja ili pak hobija putem globalne mreže jeste pisanje bloga. U svijetu je ova vrsta autorskog izražaja veoma popularna i postala je uobičajena forma ‘vođenja dnevnika’. U BiH, takođe, postoje autori čiji blogovi su postali veoma praćeni i čitani.

Da bi dao podršku blogerskoj sceni, kao i ohrabrio one koji razmišljaju da započnu svoju blogersku karijeru, m:tel je otvorio konkurs za sve bh. blogere. U okviru konkursa pod nazivom „m:bloger“ možete izabrati jednu od ponuđenih tema o kojoj želite da pišete, i to: „Tehnologija“, odnosno tekst na temu modernih tehnologija i telekomunikacija, „Heroji iz komšiluka“, koja se tiče humanitarnih inicijativa, pomoći ugroženima kategorijama i manjinskim grupama, te „Promocija pravih vrijednosti“, gdje se obrađuju teme iz kulture, umjetnosti, obrazovanja, sporta i ekologije. Svakako, za najbolje tekstove, odnosno njihove autore, m:tel je pripremio vrijedne novčane nagrade, 3.000 KM za osvojeno prvo mjesto, 2.000 KM za drugo mjesto, te 1.000 KM za osvojeno treće mjesto. Takođe, najboljima m:tel nudi i saradnju u periodu od godinu dana, i to na način da im omogući pristup širokoj čitalačkoj publici svog korporativnog bloga, na čijoj adresi se svi detalji u vezi sa ovim konkursom i nalaze. Upravo na tom, veoma posjećenom blogu, autori će moći da predstave svoje tekstove, te da steknu prve, odnosno nove fanove svojih blogova.

Konkurs „m:bloger“ će trajati sve do ponoći 31. avgusta 2016. godine, a da biste učestvovali u njemu potrebno je da ste državljanin BiH, stariji od 18 godina, te da na konkurs pošaljete tekst koji nije prethodno objavljivan.

Važno je reći i to da će svi autori koji svoje tekstove pošalju na ovaj konkurs, imati jedinstvenu priliku da učestvuju na predavanju koje će za njih organizovati kompanija m:tel, a na kojem će predavači biti uspješne ličnosti iz regionalne blogosfere, kada će biti upriličeno i proglašenje najboljih izabranih blogova.

Sve detalje u vezi sa konkursom „m:bloger“ možete pronaći na adresi blog.mtel.ba/mbloger

m:tel – imate prijatelje!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,