Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompleks “Muška voda” očekuje prve goste: Planirana izgradnja bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena

Preuzmite sliku

Glavnina radova privedena je kraju. Hotelsko-turistički-sportksi komleks “Muška voda” kod Kladnja, otvara vrata i očekuje prve goste.

Ponosno je to izjavio Kasim Selimović, dugogodišnji uspješni privredni privrednik, predsjednik Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, vlasnik uspješnih privrednih subjekata “Piemonte” Tuzla i “Erviks” Kalesija.

Velikoj porodici uposlenika ove dvije firme, njih skoro 300 stotine, sada će se pridružiti i oni koji će svojim znanjem, entuzijazmom, profesionalizmom, doprinijeti radu, razvoju i uspješnosti kompleksa “Muška voda”. Sa zadovoljstvom je o rekonstrukciji objekta, investiciji, svim poduzetim radovima i planovima, direktor Selimović razgovarao sa Nedretom Kikanovićem predsjednikom Kantonalne privredne komore Tuzla, prilikom njegove posjete Muškoj vodi.

  • “Mi smo presretni što otvaramo vrata, što možemo reći da smo završili sve potrebne radnje, rekonstrukciju priveli kraju, opremili i oplemenili sadržaje, kako bi primili prve goste u našem kompleksu. I tu se ne zaustavljamo. Imamo još ideja koje želimo provesti u djelo, imamo još zacrtanih planova, sadržaja. Planom radova, razvoja i unaprjeđenja sadržaja, radit će se na izgradnji bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena. Želja nam je da ponudimo što više našim gostima, da se što ugodnije osjećaju i da ovo ponovo bude jedno prepoznatljivo turističko odredište, mjesto kojem će se sa zadovoljstvom vračati gosti i planirati ga u svojim godišnjim odmorima, bilo ljeti bilo zimi. Ovo je jedna poznata, dugogodišnja pozitivna priča i o Muškoj vodi ne treba trošiti riječi. Mnogima je poznat značaj ove lokacije sa zdravstvenog aspekta, a mi ćemo se u našem kompleksu potruditi da prijatnom i ugodnom atmosferom, kvalitetnim sadržajima, smještajem, gastronomskom ponudom, toplinom od prijema do izlaska gostiju, postanemo prepoznatljivi i jedna od najreprezentativnijih turističkih destinacija na području Tuzlanskog kantona”, rekao je Kasim Selimović.

  • Posjeta predsjednika Kikanovića i ugodan razgovor sa dugogodišnjim komorskim članom i uglednim privrednikom Kasimom Selimovićem, izrodili su i neke nove ideje. Bilo je riječi o mogućnostima izgradnje dodatnih sadržaja, razmjenjena su iskustva, savjeti i naravno, upućene čestitke na učinjenom i riječi podrške za naredni period. “Investicija u Mušku vodu je pun pogodak, pravi potez i zasigurno je jedna od značajnijih u posljednje vrijeme.

    Kasim Selimović je dao jednu posebnu notu ovom izuzetno lijepom i zdravom kraju, oplemenio jednu značajnu destinaciju i donio ono što je bilo potrebno, što je nedostajalo. Iskrene čestitke za smjelost pokretanja i realizacije jednog ovako velikog i skupog projekta. Siguran sam da će ovo biti mjesto okupljanja brojnih žitelja Tuzlanskog kantona, da će i brojne članice Komore biti česti gosti i naši sadržaje po svom ukusu. Želim u ime Kantonlane privredne komore Tuzla i u svoje ime, mnogo sreće u daljem radu, unaprjeđenju ponude, sadržaja, a u dogledno vrijeme i proširenju kapaciteta. Siguran sam da će ovo mjesto biti vrlo brzo prepoznato i među vodećim turističkim destinacijama ne samo na području Tuzlanskog kantona nego i cijele Bosne i Hercegovine”, izjavio je predsjednik Kikanović uručivši i prigodan poklon direktoru Selimoviću.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,