Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija Mozzart se predstavila na prvom Sajmu za ekonomsko osnaživanje žena

Preuzmite sliku

Na štandu ove kompanije svi zainteresovani mogli su da se informišu o otvorenim pozicijama za zaposlenje

U Banjaluci je održan prvi Sajam za ekonomsko osnaživanje žena koji je okupio 15 kompanija, brojne preduzetnike i predstavnike institucija. Učešće je uzela i kompanija Mozzart koja je svim zainteresovanima, a posebno damama, predstavila otvorene pozicije za zaposlenje. Organizator događaja je Fondacija “Udružene žene” sa kojom je regionalni lider u priređivanju igara na sreću prošle godine, uoči 8. marta, potpisao Protokol o saradnji. Zato je Mozzart sa zadovoljstvom podržao prvi Sajam čiji je cilj ekonomsko osnaživanje žena koje su pretrpjele nasilje i koje su nezaposlene.

  • Ekonomsko osnaživanje i zapošljavanje primarni je uslov da žene koje trpe nasilje napuste nasilnu zajednicu i nastave normalan život. Iskoristila bih priliku da se zahvalim poslodavcima na učešću. Mozzart je jedna od društveno odgovornih kompanija koja pruža podršku Sigurnim kućama širom BiH, koja je opredijeljena da se bori protiv nasilja nad ženama i ponudi im zaposlenje, pa se nadamo nastavku dobre saradnje- kaže Gorica Ivić, izvršna direktorica Fondacije Udruženje žene.

  • Ovaj sajam dio je kampanje „Za život žena“ u čijem okviru je održana i panel diskusija na temu „Prava žena u oblasti rada i zapošljavanja“. Organizaciju događaja podržali su Preduzetnički centar i Gradska uprava Banjaluka koja je u proteklom periodu zaposlila nekoliko štićenica Sigurne kuće u Banjaluci. O ponudi za zaposlenje dame su se interesovale na štandu kompanije Mozzart.

  • -Naše koleginice iz HR sektora predstavile su ponudu otvorenih pozicija u našoj kompaniji, način konkurisanja, proces selekcije kandidata, te proces obuke. Osim po društvenoj odgovornosti, poznati smo kao kompanija koja nudi odlične uslove rada za sve svoje zaposlene, mogućnost napredovanja u okviru sistema što potvrđuje činjenica da smo u protekle dvije godine interno unaprijedili ukupno 16 radnika od kojih je 12 napredovalo sa uplatnih mjesta ka centrali, a četvoro je napredovalo u okviru centrale. Trenutno u sistemu imamo 31 radnicu koja je na trudničkom ili porodiljskom odsustvu i čija prava su u potpunosti ispoštovana. Stoga poručujemo svim djevojkama i ženama da su im naša vrata otvorena- kaže Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta.

  • Učešćem na ovom sajmu Mozzart nastavlja svoju misiju u zaustavljanju nasilja nad ženama i njihovom ekonomskom osnaživanju. Naime, nedavno su u BiH pokrenuli protekat „Stop nasilju nad ženama“ zajedno sa Agencijom za ravnopravnost polova, pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, te Gender Centrom Federacije BiH. U okviru ovog projekta obišli su i uručili vrijedne robne i novčane donacije Sigurnim kućama u Tuzli i Mostaru. U posjeti štićenicama na jugu BiH pridružio im se i poznati fudbaler Toni Šunjić.

    Mozzartovu misiju rado je podržao svjetski, a naš fudbaler Edin Džeko, koji je zajednički sa suprugom Amrom, uspješnom preduzetnicom i majkom, poručio „Stop nasilju nad ženama“, noseći majice sa tim natpisom.

    Podršku ovoj ideji dali su i fudbaleri Leotara i Zrinjskog noseći majice sa istom porukom prije početka zvaničnog meča.

    Iz Mozzarta najavljuju da će uskoro da obiđu i ostale Sigurne kuće širom BIH i uruče im donacije kao znak podrške, a ženama i djevojkama koje su u potrazi za sigurnim zaposlenjem da im se jave na mejl adresu posaobih@mozzartbet.com.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,