Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija koja omalovažava svoje radnike doprinosi…

Preuzmite sliku

Stručnjaci napominju kako kompanije sa korporativnom kulturom koja ponižava radnike, usmjerava ih jedne protiv drugih i traži da rade više posla za manje novca u dugoročnom smislu ne mogu postizati uspješne rezultate, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše američki “The New York Times”, kompanije sa korporativnom kulturom koja ponižava radnike možda su kratkoročno uspješne, ali u dužem periodu neće postići dobre rezultate.

Navodi se kako zlostavljanja na radnom mjestu uzrokuju pad kreativnosti i odlazak radnika što negativno utječe na produktivnost i prihode kompanije.

“Mislim da takva korporativna kultura dugoročno nije održiva. Postoje brojne kompanije koje njeguju zabavnu i uzbudljivu poslovnu kulturu u kojoj se ljudi ne tretiraju kao robovi”, izjavio je ekonomski stručnjak Larry Johnson.

Također, Kim Cameron, profesorica menadžmenta na Univerzitetu u Michiganu, istakla je da svaka kompanija koja omalovažava svoje radnike smanjuje šanse za rast, napredak i razvoj.

“Mogle bi rasti i razvijati se puno više, tri do četiri puta više primjenjujući pozitivne prakse”, rekla je ova profesorica.

Kompanija Google je 2015. godine, šesti put zaredom proglašena najboljim mjestom za rad u izboru časopisa “Fortune”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,