Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija Bingo otvorila novi hipermarket u Maglaju (FOTO)

Preuzmite sliku

Kompanija Bingo Tuzla danas je u Maglaju svečano otvorila svoju 201. poslovnicu, čiji se objekat prostire na površini od 10.000 kvadratnih metara, od čega je prodajni prostor veličine 6.500 metara kvadratnih.

Osim hipermarketa, u sklopu centra je i veliki, moderno uređen restoran sa 300 mjesta, igraonica, zlatara “Dar”, a već od 6. juna će biti otvorena trgovina sa sportskom opremom “Sport Reality” i apoteka.

– Hipermarket u Maglaju je tehnološki najsavremenije opremljena trgovina u BiH – kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo, te dodala:

– Slijedeći standarde Evropske Unije, u ovom centru smo prvi u BiH ugradili najsavremeniji sistem tehnološke rashlade visokog stepena efikasnosti, koji umjesto freona R4040a  (koji u atmosferi uzrokuje efekat staklene bašte) koristi ugljen dioksid. Također smo, u cilju dodatnog iskorištenja otpadne energije, ugradili sisteme za zagrijavanje sanitarne vode za potrebe objekta. Ovim projektima smo znatno smanjili emisiju štetnih plinova u atmosferu uz znatnu uštedu toplotne i rashladne energije – rekla je Paunoski.

Načelnik općine Maglaj, Mirsad Mahmutagić, izrazio je zadovoljstvo zbog investicije za koju se Bingo odlučio.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo sada dio velike Bingove porodice. Ovaj tržni centar je od velikog značaja za Maglaj. Osim grandioznog objekta i povoljnih cijena koje Bingo nudi, otvorenje ovog centra je ispunjenje želja naših sugrađana. Sada je tu 90 novih radnih mjesta, ali ovo otvorenje u Maglaju imat će i efekat indirektnog zapošljavanja kroz kooperante kojima će ova kompanija omogućiti plasman svojih proizvoda – rekao je Mahmutagić.

Otvorenju je prisustvovalo nekoliko hiljada posjetilaca iz Maglaja, Žepča i drugih okolnih mjesta, koji su uživali u degustacijama, promocijama, popustima i poklon paketima.

Kompanija Bingo broji 16 poslovnica na području Zeničko-dobojskog kantona, a u svojoj mreži ima ukupno 201 trgovinu, te 8.000 uposlenih. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,