Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koja zemlja ima idealan odnos radnog i slobodnog vremena, gdje su zemlje sa Balkana?

Preuzmite sliku

Jedna od važnih stvari koje stanovnike Evrope tjera na migracije je količina sreće koju proizvede radnik tokom rada na njegovom poslu.

Razina sreće najviša je kod Danaca koji dnevno u prosjeku na poslu provedu 6,6 sati. Također, stanovnici zemlje lego-kocaka zadovoljni su i radnim uvjetima, zaradom i slobodnim vremenom.

Zemlju na sjeveru Europe zovu idealnim mjestom za život, a nedavno je proglašena zemljom u kojoj je omjer radnog i slobodnog vremena najbolji na svijetu. Između ostalog, radite i čuvate novac kako biste mogli otići na neki put i malo se odmoriti, ali kakva je kvaliteta života za vrijeme tog procesa, dok ne otputujete?

Istraživanje je objavljeno na portalu TotallyMoney, a na drugom mjestu se nalazi Švedska, koji u prosjeku sedmično rade 3,5 sata više od Danaca, ali godišnje imaju i tri praznika više.

Od zemalja iz regiona u projekat su uključene Slovenija i Turska. Slovenija je zauzela 17. mjesto, dok su Turci na 24. mjestu. Niti jedna druga država sa Balkana nije rangirana u prvih 25 država u kojima su radnici sretni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje