Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

KFC otvara restoran u Sarajevu početkom avgusta, poznata i lokacija

Preuzmite sliku

Svjetski poznati brend Kentucky Fried Chicken (KFC) otvorit će vrata prvog restorana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Planirano je da prvi KFC-ov restoran bude otvoren početkom mjeseca avgusta.

Kako je rekao Mehmed Pozderac, direktor sarajevske kompanije Tastra koja je eksluzivni nosilac franšize za BiH, KFC restoran će biti na trećem spratu SCC-a, odnosno na tzv. Food courtu.

Ono što je Pozderac istakao, KFC će u Sarajevu zaposliti veliki broj radnika, od kuhinje do menadžmenta.

– Time smo još ponosniji na činjenicu da jedan ovakav brend dovodimo u našu državu, modernizujemo našu gastronomsku ponudu, a ljubiteljima hrane pružamo novi izbor proizvoda – rekao je Pozderac za portal Avaza.

On je naveo kako je činjenica da ovaj svjetski brend stiže u Bosnu i Hercegovinu i više nego pozitivan signal i svim budućim investitorima.

KFC je brend sa višedecenijskom tradicijom i prisustvom u 145 država sa preko 25.000 restorana. KFC Meni čine jedinstveni proizvodi ručno pravljeni od svježeg pilećeg mesa sa dodatkom začina – čuvenih „11 Herbs“, čija je tajna i dan danas strogo čuvana receptura i jedan od zaštitnih znakova KFC-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,