Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kandit ima nove, zdrave čokolade u koje ćete se odmah zaljubiti

Preuzmite sliku

Omiljenu slasticu namijenjenu za sve one koji žele uživati bez grižnje savjesti

Pronaći balans između uživanja i zdravlja novi je trend u svim područjima života, pogotovo u užurbanom i brzom načinu života kojeg većina živi. Za sve one koji se jednostavno ne mogu odreći slatkog, ali žele pripaziti na ono što prehranom unose u organizam, Kandit je pripremio jednu sasvim novu liniju zdravog programa u svojoj već bogatoj ponudi čokolada – Chocolift Adventure No Guilt.

Čokolade bez dodanog šećera s 84% kakaa, mliječna čokolada s 34% kakaa i aromom vanilije s najfinijom kremastom strukturom ili pak čokolada s najkvalitetnijim bademima omogućuju konzumiranje čokolade bez grižnje savjesti. Najnovije Kandit čokolade predstavljaju zdravi međuobrok na poslu, faksu, poslije treninga ili pak odličnu grickalicu dok navečer gledate najdraži film. Namijenjene su i aktivnim sportašima, kojima se dan vrti oko uravnotežene prehrane i treninga, trudnicama i mamama koje paze na liniju te svim ostalima koji žive zdravijim načinom života. Mnogi će biti sretni što čokolada s 84% kakaa nije gorka, jer sadrži steviju i ulje naranče, što joj dodatno oplemenjuje okus. Zbog svog posebnog sastava pogodna je i za dijabetičare pa ju preporučuje i udruženje dijabetičara, tako da zaista svi mogu uživati u ovoj odličnoj čokoladi. Kandi „NO GUILT“ čokolade su u potpunosti vegeterian friendly.

  • U vrijeme kada smo svjesniji nego ikad čime hranimo svoj organizam i organizam naše djece, od velike važnosti je da na dohvat ruke imamo zdrave, ali ukusne grickalice, kako u nedostatku dobrih ne bi potegnuli za onim lošim.

    Nove čokolade iz Kandita certificirane su  oznakom UTZ cocoa, što je međunarodno priznata oznaka održivog uzgoja koji se bazira na socijalnim i ekološkim kriterijima za odgovoran uzgoj kakaa.

    Sve je više zaljubljenika u zdravi način prehrane, onih koji prelaze na vegetarijanski način prehrane ili onih koji samo žele zamijeniti naviku uživanja u nezdravoj hrani zdravijim, a jednako ukusnim čokoladama. Uz Kandit čokolade bezbrižno uživajte u neodoljivim i zdravim slasticama. Više informacija potražite OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje