Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kalaba uoči sastanka u Delegaciji EU u BiH o suspenziji izvoza mlijeka: Još nije potvrđeno koja zemlja je uputila primjedbe

Preuzmite sliku

Isporuka ocarinjene pošiljke mlijeka iz Livna jučer je bila najavljena kada je jedna od zemalja članica Evropske unije uputila primjedbu nakon čega je suspendovana procedura isporuke mlijeka iz Bosne i Hercegovine, kazao je danas direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba pred sastanak u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Jučer je iz Delegacije Evropske unije u BiH potvrđeno kako je Evropska komisija suspendovala proceduru za uključivanje na novu listu proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH

  • ljubomir-kalaba
  • Kalaba je kazao kako je pozvan na sastanak gdje bi trebalo biti pojašnjeno zašto je povučena ranije odobrena lista mljekara u BiH, koji su po ranijoj odluci ispunili kriterije za izvoz na područje EU.

    “Danas smo pozvani na sastanak kako bi razgovarali o izvozu mlijeka i nakon toga ćemo imati više informacija”, kazao je Kalaba, dodajući kako još uvijek nije potvrđeno koja zemlja je dala primjedbe na odluku o izvozu bh. mlijeka.

    “Dobili smo informaciju da je jedna zemlja članica dala primjedbu na odobrenje. Mi smatramo da su te primjedbe zakasnile, sad ćemo razgovarati o tome. Bila je najavljena pošiljka mlijeka iz mljekare Livno, ocarinjena i nakon toga se desilo… znači, jedna čudna priča. Nije uobičajno to, razgovarat ćemo o tome”, kazao je Kalaba. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,