Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako uživati u toplom, jesenjem vikendu

Preuzmite sliku

Svi volimo jesen. Svi imamo svoje omiljene načine na kojima uživamo u jeseni, i svim divnim stvarima koje ona nudi. Lišće koje mijenja boju, topli napitci, veliki udobni džemperi…svi to volimo.

Iako veliki broj nas još uvijek radi od kuće, a djeca pohađaju online nastavu, nekad je teško razlikovati radni dan od vikenda. Ipak, vikendi i dalje mogu biti posebni i možete uraditi mnogo stvari koje možete uraditi.

Uvedite novu tradiciju

Kako biste spriječili da se radni dani i dani vikenda stope u jedno, napravite poseban vikend ritual koji će pomoći da uplovite u vikend na pravi način. Jedan od tih načina je da probate novo jelo ili piće, koje ćete konzumirati samo za vikend. Pronalaženje novih, ukusnih recepata i stvaranje posebnih menija za vikend je sjajan način da svaki vikend učinite posebnim.

  • Obradujte prijatelja, ali i sebe

    Prije nego što jesenje vrijeme sa dugotrajnim kišama zavlada i budete primorani većinu vremena provoditi u kući, poklonite nešto vašem prijatelju za početak jeseni. Ne mora to biti nešto veliko, ali sigurno odaberite nešto što će pokazati koliko mislite na njega i njegovo zdravlje. Ukoliko je vaš prijatelj pušač, krajnje je vreme da prestane sa ovom lošom navikom, ako već ne želi, obradujte ga manje štetnom alternativom.  Osim što je specijalna Happy Weekend akcija u toku, svi trenutni korisnici koji dovedu prijatelja, dobija i dodatne pogodnosti na cijeli IQOS asortiman. Sa druge strane, sebe možete počastiti novim IQOS aksesoarom koji će se savršeno uklopiti u jesenje boje, obzirom da je ovog vikenda aktuelna specijalna ponuda.

  • Vrtlanjere

    Znamo da nema svako vrt, ali sigurno imate bar dvije saksije kod kuće. Kada ste zadnji put stavili prihranu za biljke ili presadili ih? Ukoliko nemate baštu, napravite je u kući. Odavno su poznate prednosti vrtlarenja, od nižeg krvnog pritiska do povećanja samopouzdanja. Tokom izolacije zbog trenutne pandemije, sigurno su mnogi vaši prijatelji okrenuli se vrtlarenju, zasadili svoje povrće u kojem su uživali cijelo ljeto. Možda nemate vrt, ali sigurno imate vremena i znanja za bar par saksija začinskog bilja. Lijepo miriše, obogaćuje svako jelo, a imate se i vi čim hvaliti.

  • Vikend ne morate provesti ležeći, i binge gledajući serije (ono, možete, ali ako možete raditei nešto drugo, zašto ne?) Obogatite sebi život, istražujte, uvedite neku novu tradiciju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,