Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

JUPOL putuje, JUPOL povezuje kroz Bosnu i Hercegovinu

Preuzmite sliku

JUPOL kanta koja će proputovati kroz 10 država i simbolično povezati milione vjernih korisnika je završila svoje putovanje u Bosni i Hercegovini.

Društvo JUB je 50. godišnjicu robne marke JUPOL povezala sa proslavom u svih 10 država, gdje posluje preko svojih društava. Početak svečanog slavlja u Bosni i Hercegovini JUB je obilježio 22. aprila, kada je JUPOL kanta počela svoje putovanje kroz mnoge bosansko-hercegovačke gradove (Bijeljina, Tuzla, Banja Luka, Bihać, Sarajevo, Mostar, Trebinje). U tu svrhu je kantom JUPOL opremljeno vozilo Nissan Navara koji je ja sobom nosio lijepe želje, misli i sreću onima kojima je to najviše potrebno.

Kanta JUPOL je 22. aprila zvanično stigla u Bosnu i Hercegovinu.

JUPOL Karavan je svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu krenuo sa gradom Bijeljina 22. aprila gdje je priređena rođendansku zabavu na Trgu Kralja Petra I Karađođevića. U sklopu rođendanske zabave u kojoj su uživali mnogi posjetioci podjeljena je i donacija Koaliciji organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina – KOLOSI, organizacija koja obuhvata 12 udruženja. Kompanija JUB je podijelila donaciju JUPOL Classic (ukupno 150 litara JUPOL Classic zidne/bijele boje).

Nakon Bijeljine, JUPOL Karavan je svoj put nastavio prema gradu Tuzla, gdje se 23. aprila zaustavio na Trgu Slobode. Posjetioci JUPOL Karavana mogli su da uživaju u cjelodnevnoj zabavi, rođendanskoj torti, ali i humanitarnoj akciji JUPOL Karavana koja je priređena i u gradu Tuzla. JZNU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla – Dispanzer za predškolsku djecu, JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla, JU Dom penzionera Tuzla i JU Centar za socijalni rad Tuzla su sa oduševljenjem prihvatili donaciju JUPOL Classic po 75 litara zidne/bijele boje.

24. aprila JUPOL Karavan je posjetio i grad Banja Luka gdje je također kroz cjelodnevnu zabavu, podjelu poklona zabavio znatiželjne posjetioce na Trgu Krajine. Humanitarna akcija JUPOL Karavana je obilježena i u Banja Luci gdje su podjeljenje donacije JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“, UKC Republika Srpska – Klinika za psihijatriju, Udruženje roditelja sa četvero i više djece „Četiri plus“, JU OŠ „Stanko Rakita“ Vrbanja. Kompanija JUB je podijelila donacije JUPOL Classic po 75 litara zidne/bijele boje.

25. aprila JUPOL Karavan je stigao i u Grad Bihać gdje je ponovo priredio rođendansku zabavu za svu zainteresovanu javnost iz lokalne ali i šire zajednice. Priređene su aktraktivne nagradne  igre, kreativne radionice, ali i nezaobilazna rođendanska torta. Kako bi se upotpunio dan koji je sa sobom nosio osmijeh i sreću kompanija JUB je darovala donaciju JU Umjetnička škola „Nusret Keskin – Braco” i Udruženju „Radosti Druženja” roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama USK-a. Donacija je obuhvatala po 75 litara JUPOL Classic zidne/bijele boje.

27. aprila JUPOL Karavan je stigao i u Sarajevo. Kroz cjelodnevnu rođendansku zabavu na Trgu djece posjetioci karavana su imali priliku da zaprime JUPOL-ove poklone, da uživaju sa svojim mališanima, ali i da probaju rođendansku JUPOL tortu. Humanitarna akcija  JUPOL Karavana je obilježena i u Sarajevu gdje je podjeljeno deset donacija:  JU OŠ Hasan Kikić, Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš, Druga Gimnazija Sarajevo, Katolički školski centar Sveti Josip, Roditeljska kuća – Srce za djecu, Dom za nezbrinutu djecu – Bjelave,  Osnovna škola Sveti Sava – Lukavica, Zavod Mjedenica – Sarajevo, Sigurna kuća – Sklonište za žene i djecu, Centar „Vladimir Nazor“.

29. aprila JUPOL Karavan je nastavio prema južnijim krajevima, gdje se zaustavio i u Mostaru. U Meppas Mall-u karavan je mnogim posjetiocima kroz rođendansku zabavu izmamio osmijeh. JUPOL Donacije su također podjeljena i u Mostaru : Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“, JU Ustanova dječiji vrtići Mostar, Osnovna škola za djecu sa posebnim potrebama, Dječiji dom Mostar.

30. aprila JUPOL Karavan je stigao i na svoju posljednju stanicu u Bosni i Hercegovini, u grad Trebinje gdje se kroz cjelodnevnu rođendansku zabavu družio sa građanima Trebinja. Humanitarna akcija je nezaobilazna bila i u gradu Trebinju gdje su podjeljenje donacije Vrtiću „Naša radost” i Centru za informisanje i obrazovanje.

Nakon pređenih 1000 km JUPOL Karavan je završio svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu. Kanta JUB svoj put dalje nastavlja voziti kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Češku i Sloveniju gdje boje već decenijama šaroliko osvježavaju naš životni okoliš.

JUB iz Dola pri Ljubljani je sa 144-godišnjom tradicijom najstariji proizvođač zidnih boja u Sloveniji. Na tržištu je prepoznatljiv kao ugledan proizvođač kvalitetnih zidnih boja i toplotno-izolacijskih fasadnih sistema, koji razvojem novih ekoloških proizvoda i usluga teži energetski štedljivim i održivim rješenjima u građevinarstvu. JUB je kao slovenačko, moderno i međunarodno priznato proizvodno preduzeće, sa jakim vlastitim robnim markama, prisutan na više od trideset tržišta i ubraja se među deset najboljih internacionalnih slovenačkih preduzeća. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje