Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstven projekat: Kompanija iz BiH radi na izradi prve kuće na vodi

Preuzmite sliku

Načelnik općine Kakanj Mirnes Bajtarević, sa svojim saradnicima nedavno je obišao kompaniju Elektrovar d.o.o. iz Kaknja koja svoje poslovanje obavlja u okviru poduzetničke zone Vrtlište u Kaknju.

  • Ovom prilikom vlasnik i direktor kompanije Elektrovar Maid Husika je upoznao načelnika o planovima ove kompanije kao i o trenutnim projektima.

    Kompanija Elektrovar je nedavno imala značajnu investiciju u CNC lasersku mašinu i halu čija je vrijednost oko 1.500.000,00 KM. Sa ovom mašinom u mnogome je olakšan i ubrzan sam proces poslovanja kojim se kompanija bavi. Također proširili su svoje tržište kao i broj partnera sa kojima rade (Natron Hayat, Termoelektrana Kakanj, Cementara Kakanj, Nexe Sarajevo, Hering Široki Brijeg, Arcelor Mital). Elektrovar upošljava 150 radnika i posjeduje proizvodne hale od 2000 m2.

  • Najnoviji projekat realiziraju u partnerstvu sa kompanijom Metropolit studio d.o.o. iz Sarajeva.

    Radi se o vrlo zahtjevnom projektu izgradnje kuće na vodi. Ovo je jedinstven projekat koji je u potpunosti razvijen u Bosni i Hercegovini a gotovo sve radove izvršavaju firme iz Kaknja.

  • Kuća na vodi je namijenjena za evropsko tržište i izgradnja prototipa i obezbjeđenje svih potrebnih certifikata je u završnoj fazi. Očekuje se da će prva ovakva kuća biti isporučena u toku 2022, piše Akta.ba.

    Obilazak načelnika Bajtarevića je bila i prilika da se i sam uvjeri u opravdanost izgradnje poduzetničke zone Vrtlište, jer na njenom području posluju kompanije koje upošljavaju nekoliko stotina radnika.

  • Mnoge od njih planiraju značajne investicije i u narednom periodu što bi također trebalo da rezultira novim radnim mjestima i većem obimu poslovanja.

    Nakon ove posjete u planu načelnika Bajtarevića je obilazak i drugih privrednih subjekata na području općine Kakanj u narednom periodu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje