Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jačanje finansijskog upravljanja i kontrole u FBiH

Preuzmite sliku

Federalno ministarstvo finansija/financija održalo je u Sarajevu konferenciju za rukovodioce u federalnim i kantonalnim ministarstvima finansija o temi “Jačanje finansijskog upravljanja i kontrole”.

Učesnicima su se obratile federalna ministrica finansija/financija Jelka Milićević, ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini Andrea Rauber Saxer, pomoćnica federalne ministrice u sektoru Centralna harmonizacijska jedinica Fatima Obhođaš i načelnica Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija Republike Hrvatske Danijela Stepić.

Obrađene su teme od značaja za dalji razvoj javnih internih financijskih kontrola (PIFC) u kontekstu poglavlja 32: Financijski nadzor u pregovorima za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i predstavljeni rezultati projekta “Jačanje financijskog upravljanja i kontrole” koji provodi Federalno ministarstvo financija, a koji je financiran iz SAFE povjerilačkog fonda, uz financijsku podršku Švicarske Konfederacije i Europske unije, čijim sredstvima u BiH upravlja Ured Svjetske banke u BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,