Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izuzetan interes izlagača za nastup na Sajmu ‘Timod EXPO 2019’

Preuzmite sliku

Interes izlagača iz tekstilne, kožarske i obućarske industrije za nastup na prvom specijaliziranom Sajmu tekstila, kože i obuće „Timod EXPO 2019“, koji će se od 24. do 26. aprila održati u Travniku je izuzetan, istaknuto je na konferencije za novinare u Travniku.

Ova uspješna priča, u sebi nosi i razmjenu znanja obrazovnih institucija, ali i praktičnog dijela. U tekstilnom sektoru u Srednjobosanskom kantonu zaposelno je oko 5.500 ljudi, a Travnik je već decenijama centar tekstilne industrije.

-To je nešto što će sigurno postati tradicionalno. Imat ćemo i događaje koje tiču tehnike, komunkacije, predavanja, a uz to u okviru organizacije sajma, uporedo sa “Timod EXPO, održava se i “Timod“ naučna konferencija, na Univerzitetu u Travniku. – rekao načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

Za prezentaciju najboljih bosanskohercegovačkih brendova iz oblasti tekstila, kože i obuće pobrinut će se modna agencija „Swan model managment“.

– Imat ćete priliku vidjeti nove kolekcije poznatih bh. modnih kuća. Drugi dan ćete imati priliku vidjeti dječije kolekcije. Moji mali manekeni će održati dječiju modnu reviju. Manekeni koji će raditi te modne revije su zapravo bosanskohervcegovački modeli koji imaju intenacionalne karijere. – kazala je vlasnica Džejla Glavović-Očuz, vlasnica Agencije „Swan model managment“.

Suorganizator Sajma, Regionalna razvoja agencija za Centralnu Bosnu – REZ uključila se u cijelu priču jer je, prema riječima direktorice Maje Kišić, ovo prilika da se napravi iskorak, i da se privuku investitori iz oblasti tekstilne industrije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,