Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz restorana “Sarajevo INN Grunewald” naručila burek za supruga u daleke Emirate

Preuzmite sliku

Svakodnevno čitamo vijesti o uspješnim Bosancima i Hercegovcima, a jedan od njih je svakako i Mirsad Fikić Micky, potencijalni investitor iz Berlina, koji u Sarajevu želi izgraditi sportsko-rekreativni centar na području Općine Centar.

Ovaj uspješni biznismen koji godinama živi i radi u Njemačkoj porijeklom je iz Prijedora. Mirsad je vlasnik restorana “Sarajevo INN Grunewald” u Berlinu, a da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i činjenica da je imao veliku narudžbu bureka čak u daleke Ujedinjene Arapske Emirate.

Poziv gastronomije i jeste da odgovori željama mušterije. Nije problem isporučiti neko jelo i na kraj svijeta. Tako je Denis, žena naše gore list, naručila burek za svog supruga Muhameda, koji je uspješni biznismen u UAE. Kada sam dobio poziv za narudžbu u početku nisam mogao vjerovati, ali nakon nekoliko minuta sam shvatio da se radi o ozbiljnoj stvari. Moram da naglasim da u restoranu “Sarajevo INN Grunewald” česti su nam gosti iz arapskih zemalja i sigurno da će biti još ovakvih narudžbi i isporuka jer radimo sa hallal certifikatom – kaže Mirsad Fikić Micky.

Boravak našeg biznismena sa adresom u Berlinu u UAE bio je više nego uspješan.

Imao sam nekoliko dobrih poslovnih sastanaka, na kojima sam imao priliku da govorim o BiH , o našoj industriji tj. proizvodnji stolarije, namještaja, tehničkog drveta itd.. U Dubaiju se pripremaju veliki projekti, tako da je velika mogućnost da naši proizvodi dođu na ovo tržište. Zahvaljujući mojim dobrim vezama u Emiratima, neće biti teško plasirati naše proizvode iz BiH. U tome će mi sigurno puno pomoći i moj poslovni partner, ali i domaćin u Emiratima Ali – kaže Fikić.

Uspješni biznismen ističe da uskoro ponovo dolazi u Sarajevo, gdje će raditi na nastavku realizacije projekta sa Općinom Centar.

Uskoro imam u planu konkretnu posjetu Sarajevu sa svojim stručnim timom, gdje će biti predložen projekat. Vjerujem u brzo sklapanje ugovora i pokretanje gradnje. Moja posljednja posjeta Sarajevu je bila dobra i optimistična, sad dolazim sa još boljim razlogom i konkretnim prijedlogom. Općina Centar mi je otvorila vrata, na meni je da opravdam to povjerenje koje su mi ukazali. Izgradnja etno sela pod nazivom ” Grunewald Inn Sarajevo” je sve bliže realizaciji – kaže Fikić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje