Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iskoristite super popuste! Najpopularnija destinacija i ovo ljeto je Antalijska regija

Preuzmite sliku

Bliži se vrijeme godišnjih odmora, a ubjedljivo najpopularnija destinacija i ovo ljeto je Antalijska regija.

Antalija je jedna od najstarijih turističkih regija u Turskoj. Od nekadašnje Ateleie, prkoseći uticajima brojnih civilizacija, izrasla je u prestižnu evropsku turističku destinaciju. Oko 300 sunčanih dana i izuzetno blaga klima čine je izuzetno privlačnom. U Antaliji su i danas vidljivi tragovi brojnih civilizacija, kao i veličanstveno susretanje prošlosti i sadašnjosti.

Posjetili smo agenciju Golden Tours gdje nam je potvrđeno da svakodnevno primaju veliki broj upita i rezervacija, ali i navedene sve bitne pojedinosti vezane za aktuelne ljetne aranžmane:

“Golden Tours je i ove godine pripremio ponudu turističkih aranžmana za ljetovanje u Antalijskoj regiji. Planirani su letovi od 6. juna do 22. septembra, svaki utorak i petak. Aranžmani su na 7, 10, 11 i 14 noćenja. U ponudi imamo preko 300 hotela u Antalijskoj regiji, a u ponudi su gradovi Alanja, Kemer, Side, Belek i Lara“, za Tuzlanski.ba navela je Daria Mrkić, agent prodaje turističkih aranžmana.

  • Koje su najbolje opcije smještaja u Antalijskoj regiji za različite vrste putnika?

    “U ponudi su hoteli sa 3, 4 i 5 zvjezdica i oni su za sve tipove gostiju, kako za omladinu i parove, tako i za porodicu s djecom i nešto malo starije. Osim uživanja na plažama, tu su u ponudi i razni fakultativni izleti koji se na licu mjesta mogu dogovoriti s našim predstavnicima koji dočekuju putnike. U ponudi su razni izleti – Alanya City Tour, razgledanje Kemera, Antalije, Sidea,… za one koji više vole adrenalinske sportove tu su i parasailing, paragliding, džip safari i slično, a za one najmlađe tu su organizovani odlasci u tematske zabavne parkove kao što je Land of Legends ili Deflinarium – odnosno show s delfinima, a za one malo hrabrije i plivanje s delfinima.

    Većina hotela je na bazi all inclusive usluge, u smislu da imate uključen doručak, ručak, večeru, međuobroke, sva alkoholna i bezalkoholna pića. Naravno najprije vidimo kakvi su naši tipovi gostiju, da li je to omladina, za njih imamo specijalizovane adult only hotele, koji su samo za odrasle, a u ponudi imamo puno hotela koji su samo za porodice, koji imaju cjelodnevne animacije za djecu, mini klubove, aqua parkove, obične zabavne parkove u sklopu hotela…”, objašnjava Daria.

  • “Cijene se kreću već od nekih 800-900 maraka po osobi za sedmodnevne aranžmane, pa na više, sve zavisi koliko je ko u mogućnosti da izdvoji za putovanje. Svi naši putnici su obavezni da posjeduju polisu putnog zdravstvenog osiguranja, to je polisa koja je u sklopu cijene aranžmana i u slučaju da se na putu desi neka nezgoda, sve je to pokriveno polisom zdravstvenog osiguranja. Svi naši putnici su osigurani sumom do 30.000 eura po osobi. Za sve što im se eventualno desi na putu, na raspolaganju su im naši predstavnici koji su dostupni 24 sata svih sedam dana u sedmici, tako da se zaista mogu osjećati bezbjedno na samom putovanju”.

    Kakva je dostupnost hrane i pića u sklopu aranžmana, posebno za one s posebnim prehrambenim zahtjevima?

    “Što se tiče same turske kuhinje izbor je zaista raznovrstan, za svakoga ima ponešto, bilo da ste vegeterijanac ili da imate neke posebne zahtjeve kao što je bezglutenska ishrana. Puno hotela sada radi na tom konceptu lokalne zdrave hrane, odnosno local healthy all inclusive koncept. Imamo i takve hotele u ponudi, zaista za sve tipove gostiju se uvijek može nešto pronaći”.

  • Poruka za one koji još uvijek nisu rezervisali svoje ljetno putovanje?

    “Za sve putnike koji nisu rezervisali svoj ljetni aranžman, preporučujemo da nam se jave. Naša topla preporuka je da i ove godine odaberu Antalijsku regiju. Pored prihvatljivih cijena, tu je sam izbor hotela, kvalitet usluge koji se može pronaći samo u Turskoj.

  • Preporuka i poziv da nam se jave da što prije rezervišu svoje putovanje s obzirom da još uvijek traje rani booking. Sad su u toku popusti koji važe do 31. marta, puno hotela je snizilo svoje cijene do nekih 50% tako da je ovo posljednji poziv da iskoristite priliku za rane rezervacije. Za sve putnike ćemo se potruditi da nađemo najbolju varijantu koja je najpovoljnija za njih i njihov planirani budžet”, ” za kraj razgovora navodi Daria Mrkić.

  • Agenciju možete posjetiti lično na adresi Maršala Tita 2a-2b u Tuzli ili se javiti putem mail adrese: goldentuzla@gmail.com ili na broj telefona 061 726 806.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje