Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Investicija oko sedam miliona KM: Bingo na Međašu gradi tržni centar gdje će biti zaposleno 50 osoba

Preuzmite sliku

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je razgovarao sa direktorom kompanije Bingo Edinom Ibeljićem o gradnji tržnog centra na Međašu gdje bi za početak bilo zaposleno preko 50 osoba.

Mi smo putem licitacije, kako nalaže zakon u Kalesiji kupili zemljište i sada smo u proceduri pribavljanja potrebne dokumentacije, a onda ćemo krenuti sa izgradnjom tržnog centra koji će imati mnoštvo sadržaja, jer Kalesija zaslužuje takav jedan objekat, kazao je Edin Ibeljić.

On ističe da to nije kraj ulaganjima u našu općinu jer kompanija Bingo ima u planu širenje i na istočni dio naše općine gdje planirana izgradnja farmi gdje će posao dobiti osobe iz Kalesije.

Mi kao lokalna zajednica ćemo zaista imati veliku korist kada se otvori Bingo tržni centar, jer će tu prventveno raditi naši sugrađani, a prema riječima direktora to će se desiti veoma brzo. Investicija je oko sedam miliona KM, rekao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

On se zahvalio direktoru i vlasniku kompanije Bingo jer su odlučili da ulažu u Kalesiju te je obećao pomoć da se što prije dobiju potrebni papiri kako bi se krenulo sa realizacijom svega navedenog.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje