Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Imenovana nova Uprava GIKIL-a

Preuzmite sliku

Abdel Đozić predsjednik Nadzornog odbora, Dževad Kasumović novi generalni direktor

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novu Upravu na konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora koja je održana u ponedjeljak.

Za novog generalnog direktora kompanije imenovan je Dževad Kasumović, dok je Suad Imamović potvrđen na mjesto zamjenika generalnog direktora. Na mjesto izvršnog direktora za proizvodnju imenovan je Almin Suljić, a Jasmin Ovčina je novi izvršni direktor za SCM (Supply Chain Management). Nova Uprava dobila je i novog izvršnog direktora za finansije te će ovu funkciju u narednom periodu vršiti Osman Abadžić.

Izboru članova nove Uprave prethodilo je imenovanje predsjednika Nadzornog odbora te je na ovu poziciju jednoglasno izabran univerzitetski profesor Abdel Đozić.

– Uprava je sastavljena od trenutnih i bivših zaposlenika GIKIL-a koji imaju bogato, dugogodišnje iskustvo u rukovodnim strukturama kompanije. Uz pet imenovanih naknadno će, prema odluci, biti postavljen i šesti član Uprave. Ubijeđeni smo da će uz novi tim, uključujući i Nadzorni odbor, kompanija krenuti snažnim koracima naprijed uz privlačenje novih investitora i osiguranje stabilnosti poslovanja, kazao je Đozić.

Podsjećamo, na Skupštini društva koja je održana protekle sedmice, a nakon razrješenja svih ranijih članova, GIKIL je dobio novi Nadzorni odbor. U novi sastav ovog nadzornog tijela imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić.

Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je donesena odluka o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon toga, jučer (10.02.2020.) je održana i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora, uz izbor i imenovanje i novih članova Uprave, čime su uspostavljeni funkcionalni organi korporativnog upravljanja u GIKIL-u.

      Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,