Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

IMEL oprostio dug Fabrici deterdženata Dita Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama kompanije IMEL Lukavac, predstavnik Fabrike deterdženata Dita Tuzla potpisao Ugovor o poslovnoj saradnji sa Imel doo i time osigurao softversku i  hardversku  podršku u praćenju cjelokupnog procesa poslovanja fabrike.

–  Fabrika Dita je naš dugogodišnji partner, iskreno se radujemo današnjem momentu i drago nam je što i kompanija Imel može doprinijeti daljem poslovanju Dite. Softversko praćenje procesa proizvodnje, komercijalnog, robnog, finansijskog kao i ostalih elemenata poslovanja neophodno je za Ditu jer u svakom momentu moraju raspolagati sa pravim informacijama koje su od ključne važnosti za donošenje budućih odluka, ali i otklanjanja uskih grla u procesu proizvodnje radi što lakšeg prevazilaženja problema u poslovanju. Naš software IMEL BIS je integralni infomacioni sistem koji prati i pruža podršku za specifične industrije i organizacije (mala, srednja i velika preduzeća bez obzira na djelatnost, šumsko-privredna preduzeća, zdravstvene institucije, javni sektor, industrija namještaja, poljoprivredna proizvodnja, proizvodnja lijekova, računovodstvene agencije, komunalna preduzeća i dr.). Poslujemo sa preko 300 kompanija iz cijele BiH i danas potpisani ugovor predstavlja još jedan izazov za nas. Izjavila je Amra Brkić, marketing menadžer kompanije IMEL.

 • imel-dita-sastanak1
 • Stečajni upravnik Dite, također nije krio oduševljenje potpisanim ugovorom:

  – Pokrenuta je proizvodnja, kupci su prepoznali naše proizvode i dali nam vjetar u leđa, trenutno je neophodna softverska i hardverska podrška koja će nam olakšati poslovanje. Fabrika Dita je i ranije radila sa kompanijom Imel i tu ne želimo da mijenjamo bilo šta, ubijeđen sam da će nam njihovo iskustvo i softver pomoći u daljnjem poslovanju. Sve ovo radimo kako bi uzdigli fabriku i stvorili joj novu vrijednost, jer ono što ne radi samo propada. Hvala svima koji nam pomažu, izjavio je Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik Dite.

  Bitno je napomenuti da je Uprava Imel-a na juče održanom sastanku donijela odluku o oprostu svih ranije nastalih a ne izmirenih obaveza Dite prema Imelu.

  –  Na jučer održanom sastanku Uprave naše kompanije, jednoglasno je usvojen Prijedlog o oprostu ranije nastalih a ne izmirenih obaveza Fabrike deterdženata Dita. Naša kompanija je odlučila oprostiti dugovanja i na taj način pomoći Diti i njenim radnicima u ispunjenju ciljeva. Nadamo se da će i ostali Ditini povjerioci slijediti naš primjer jer to je u ovim trenucima Diti najpotrebnije“.  Izjavio je Mevludin Čeliković, direktor IMEL-a. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,