Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Huawei već isporučio milione telefona sa svojim operativnim sistemom

Preuzmite sliku

Huawei ima svoj HongMeng operativni sistem, koji je već isporučen na milion uređaja, koje je kompanija već i proizvela, objavila je analitička firma Rosenblatt Securities.

GSMArena navodi da je HongMeng OS prisutan, ali da je nejasno da li su pomenuti uređaji sam inženjerski, odnosno test primjerci ili se već negdje mogu kupiti. S obzirom na to da je u pitanju čak milion uređaja, ne vjerujemo da se radi samo o pukom testiranju, ali kineski gigant ne komentariše ništa za sada.

Prema izvještaju pomenute analitičke firme, Huawei HongMeng je kompatibilan sa baš svim Android aplikacijama i ima, kako prenosi GSMArena povećanu bezbjednost, kako bi se zaštitili lični podaci korisnika.

The China Daily je ponovo objavila da je Richard Yu, direktor Huaweija, izjavio da će HongMeng biti spreman do jeseni, najkasnije na proljeće i da će moći da se koristi na televizorima, tabletima, telefonima, nosivim uređajima, u automobilima, ali i na kompjuterima, kao i u svim uređajima, kojima je potreban operativni sistem.

Ovo potvrđuje i registrovanje imena HongMeng, za koje je kompanija već dobila zeleno svjetlo u Kanadi, Meksiku, Južnoj Koreji, mnogim azijskim i evropskim zemljama. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,