Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Huawei otpustio Amerikance i poslao ih kućama

Preuzmite sliku

Huawei je, navodno poslao kući Amerikance koji su radili u njegovim predstavništvima i razvojnim sektorima iz različitih oblasti telekomunikacija u Kini.

Britanski “Finacial Times” piše da je tehnološki gigant Huawei naložio zaposlenima da otkažu tehničke sastanke sa njihovim američkim kontaktima i da je poslao kući veliki broj Amerikanaca, koji su radili u sjedištu kompanije u Kini.

Ovi potezi kompanije dolaze uslijed eskalacije američko-kineskih tenzija vezanih za trgovinu i tehnologiju u kojoj je Huawei postao glavna meta, piše “Financial Times”.

List navodi da je glavni strateg za dizajn u kompaniji Huawei rekao da su američki državljani, koji rade u odeljenju za “Istraživanje i razvoj” repatrirani prije dvije sedmice, nakon što je ova kompanija zajedno sa njenih 68 podružnica stavljena na “crnu listu” SAD i dobila zabranu poslovanja sa američkim firmama.

U tekstu se dodaje da je radionica, koja se odvijala u to vrijeme završena, a američki predstavnici zamoljeni su da sklone svoje laptope, da ih isključe sa mreže i da napuste prostorije kompanije Huawei. (Financial Times)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,