Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

HT Eronet: Od danas 4G mreža u komercijalnoj upotrebi

Preuzmite sliku

Svi korisnici HT ERONET-a od danas mogu uživati u prednostima 4G mreže koja donosi i do deset puta veće brzine prijenosa podataka od dosadašnjih.

Uz današnje komercijalno puštanje 4G mreže, HT ERONET predstavlja i svoje nove SMART tarife.

Riječ je o novim tarifama, dostupnima svim privatnim i poslovnim, novim i postojećim korisnicima.

“Posebno izdvajaju dvije – SMART 30 i SMART 45. Što, konkretno, ove tarife donose našem korisniku? Definitivno – najbolji omjer uključenih minuta, SMS-ova i gigabajta, uz niže cijene mjesečne pretplate”, navode iz HT ERONET-a.

Primjera radi, SMART 45 najbolja je ponuda na tržištu; korisniku omogućava najviše mobilnog interneta – 12 GB za pripadajući iznos pretplate te čak 2 000 minuta i 2 000 SMS poruka.

Što se ipak 4G mreže tiče, svi korisnici od danas mogu zamijeniti svoje postojeće SIM za USIM kartice, koje omogućavaju korištenje 4G mreže.

Svi oni koji ne zamijene postojeće SIM kartice, i dalje će moći koristiti svoj broj na HT ERONET mreži kao i do sada, ali neće moći koristiti prednosti 4G mreže.

Podsjetimo, za korištenje 4G mreže potrebno je imati mobilni uređaj koji podržava 4G tehnologiju i USIM karticu.

“Ono što želimo posebno istaći jeste da za zamjenu postojećih SIM – USIM karticama, nema ograničena roka.  Zamjena SIM kartica će se naplaćivati po promotivnoj cijeni od 1 KM (s PDV-om) do 30. 6. 2019., a nakon toga datuma, zamjena SIM kartica bit će naplaćivana po standardnom cjenovniku”, saopćeno je.

Inženjeri HT ERONET-a jučer su obavili i testna mjerenja i brzine 4G mreže u gradu Mostaru.

Ono što korisnici trebaju znati, vezano uz brzine 4G i 4G+ mreže, jeste da se, isto kao i kod 3G tehnologije, ukupni kapaciteti zapravo dijele među svim aktivnim korisnicima bazne stanice.

Dakle, u komercijalnom radu korisnici će, ovisno o trenutnom opterećenju mreže, dobivati brzine nešto manje od teorijskih i testnih, što je uslovljeno načinom rada mobilnih tehnologija. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,