Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Henkel nagrađen certifikatom Poslodavac Partner

Preuzmite sliku

Certifikat Poslodavac Partner prvi put je dodijeljen Henkelovim društvima Henkel Adhezivi BH i Henkel BH Sarajevo. Radi se o prestižnoj nagradi koju hrvatska konsultantska i headhunting kompanija SELECTIO dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima već 14 godina i na 10 tržišta.

Henkel Adhezivi BH i Henkel BH Sarajevo su u procesu certifikacije demonstrirali da HR doživljavaju kao strateški partner biznisu te da velik fokus stavljaju na održavanje partnerskog odnosa sa svojim zaposlenicima. Stručni tročlani certifikacijski tim posebno je pohvalio i procese regrutovanja i selekcije te procese upravljanja učinkom u ove dvije kompanije, koje se ističu korištenjem raznolikih regrutacijskih kanala te svojim kvalitetnim procesima uvođenja novih zaposlenika u posao, kao i svojim sistemom procjene radnog učinka zaposlenika i njegovom povezanošću sa sustavom nagrađivanja.

Tim ljudskih resursa Henkela primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO.

„Primitak certifikata Poslodavac Partner je za Henkel Adhezive u Bileći te Henkel BH u Sarajevu  velika čast, ali i istovremeno obveza. To je priznanje kvalitete našeg upravljanja ljudskim resursima, a  podupiru ga odlični poslovni i proizvodni procesi i izuzetni ljudi. S tim certifikatom smo dokazali da dostižemo visoke standarde na području zapošljavanja, obrazovanja i razvoja naših zaposlenih, i da su odnosi na radnim mjestima ključni za naše djelovanje. Naravno, to nije gotova priča, u procesu pridobivanja certifikata smo prepoznali područja na kojima želimo biti još bolji i efikasniji te ćemo se na njih dodatno fokusirati u budućnosti“,  istakla je Blanka Žerjav, Direktorica ljudskih resursa.

  • „Našu organizacijsku kulturu odlikuju poduzetničko razmišljanje i kontinuirana spremnost na promjene. Raznolikost radnog mjesta koja se očituje i u sklonostima, znanju i vještinama naših zaposlenika predstavlja važnu vrijednost i konkurentsku prednost. Iz tog razloga podržavamo naše zaposlenike u njihovu samostalnom razvoju, cijenimo ih, pružamo im izazove te nagrađujemo. Certifikat Poslodavac Partner je potvrda da smo ustrajni u postizanju izvrsnosti u našim HR procesima“, istakla je Sandra Kroflin, HR Business Partner.

    „Veliko je zadovoljstvo primiti certifikat Poslodavac Partner u ime kompanije Henkel. Zahvaljujemo stručnom timu što su prepoznali naš trud u upravljanju ljudskim resursima, ulaganje u zaposlenike te u poređenju sa najboljim kompanijama na hrvatskom tržištu nagradili Certifikatom. Svi znamo da su ljudi najveća vrijednost kompanije i ova nagrada nam je samo dodatan poticaj da se nastavimo još i više truditi te dovedemo naš sistem na još i veći nivo“, istakla je Vedrana Jurić, HR Recruitment Specialist.

    Certifikat Poslodavac Partner utemeljen je s misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima te kompanija, kako bi stekla Certifikat, mora proći kroz detaljnu analizu svojih HR procesa prilikom koje stručni tročlani certifikacijski tim procjenjuje njene HR procese u pet sveobuhvatnih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima – dok pravo na status Poslodavca Partnera ostvaruju samo kompanije koje tokom analize dostižu visoke standarde Certifikata.

    Trenutno je 66 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,