Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grupacija poslodavaca TK: Pozivamo građane na bojkot dok se ne povuče diskriminatorska odluka Republike Hrvatske

Preuzmite sliku

Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuje sramnu i dikriminatorsku odluku Vlade Republike Hrvatske koja se odnosi na ograničen ulazak građana Bosne i Hercegovine koji posjeduju bh. pasoš.

Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da dikrimininatorsku odluku hitno stavi van snage, a najkasnije u roku od tri radna dana od dana ovog saopštenja, navodi se.

Ukoliko Vlada Republike Hrvatske ne povuče diskriminatorsku odluku u ostavljenom roku grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona:

1. Zahtijeva od Vijeća ministara uvođenje recipročne mjere za pojedince koji u Bosnu i Hercegovinu ulaze sa putovnicom Republike Hrvatske,

2. Poziva poslodavce sa područja Tuzlanskog kantona ali i cijele Bosne i Hercegovine da u znak protesta, bar na kraći vremenski period, prekinu poslovnu saradnju sa firmama iz Republike Hrvatske,

3. Poziva građane Tuzlanskog kantona ali i cijele Bosne i Hercegovine da u znak protesta, na kraći vremenski period, bojkotuju kupovinu roba porijeklom iz Republike Hrvatske, i

4. Apeluje na svijest i savjest bosasnkohercegovačke javnosti da u nadolazećim vremenima bojkotuju odlazak na odmor i posjete turističkim destinacijama u Republici Hrvatskoj.

Grupacija poslodavaca je potpuno svjesna da mjere reciprociteta nisu popularne i održive na dugi rok ali i da bi neizražavanje protesta bilo puko mirenje sa aparthejd odlukom Vlade Hrvatske.

Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona izražava nadu da će Vlada Republike Hrvatske u ostavljenom roku povući sramnu i diskriminatosrku odluku i omogućiti svim državljanima BiH nesmetan ulazak u Republiku Hrvatske, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,