Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Green Hills dobio zemljište za gradnju turističkog kompleksa na planini Majevica

Preuzmite sliku

Ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić u ime Vlade Republike Srpske potpisala je Ugovor sa direktorom firme Green Hills iz Lopara Svetozarom Ostojićem, kojim se ustupa pravo svojine na zemljištu, radi izgradnje turističko-rekreaciono-izletničkog centra na Busiji, na planini Majevica.

Prethodno je Green Hills obezbijedio bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u iznosu od 100.000 KM, saopšteno je iz Vlade RS.

Potpisivanje Ugovora uslijedilo je nakon što je Vlada Republike Srpske donijela Odluku o utvrđivanju posebnog interesa za nepokretnosti u svojini Republike Srpske, radi realizacije projekta izgradnje kompleksa na Busiji.

U prvoj fazi realizacije planirana je izgradnja restorana u centralnom dijelu sa 350 mjesta, kafe restorana na ski-stazi sa 250 mjesta, kultivisanje dva do tri jezera dimenzija oko 50 metara u prečniku, izgradnja četiri etno kuće, tornja sa vidikovcem, ski-staze sa ski-liftom, trim staze u dužini 3 kilometra, biciklističke staze u dužini od 10 kilometara, sportskih terena, te parking prostora.

Druga faza podrazumijeva izgradnju vještačke bob staze, sankališta, oglednog majevičkog domaćinstva, planinarskog doma, etno pijace, suvenirnice, picerije, 20-30 bungalova, hotela, spa-centra, otvorenog bazena i sl. U trećoj fazi planiran je nastavak gradnje hotelskih objekata, alpin kostera (boba na šinama), adrenalinskog parka, heliodroma i spomenika, prenio je portal Capital.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje