Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Glossa: Održan prvi Stammtisch u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Glossa – centar za njemački jezik je organizator prvog Stammtischa održanog  u „Caffe Firma“  u Tuzli. Tom prilikom je Glossa-centar Tuzla na druženje sa izvornim govornicima njemačkog jezika pozvao ne samo polaznike koji u ovom centru uče njemački jezik, nego i sve ostale građane.

  • glossa-kafa (1)
  • Ovo je svakako bila jedinstvena prilika građanima Tuzle da kroz neformalne i jednostavne razgovore razmijene koju riječ sa izvornim govornicima njemačkog jezika. Glossa-centar Tuzla je u saradnji sa OO Svitac iz Brčkog u Tuzlu doveo dva izvorna govornika, koji su inače već neko vrijeme aktivni u OO Svitac.

    Pored zanimljivih razgovora Stammtisch je obuhvatio i projekciju njemačkog filma sa naknadnom obradom filmskog materijala, zatim slušanje njemačke muzike i male govorne vježbe na njemačkom jeziku. Na taj način je Stammtisch, u Njemačkoj poznat kao tradicija koja okuplja  ljude za okrugli sto s ciljem vođenja neformalnih razgovora, preko Glossa – centra za njemački jezik od sada došao i u Tuzlu. U Centru navode da će, s obzirom na veliku zainteresovanost građana, kojih je bilo oko 70, ovaj događaj u svakom slučaju postati mala tradicija.

  • glossa-kafa (2)
  • Pored Stammtischa Glossa-centar Tuzla u svojim prostorijama u ulici Džafer Mahala 1 – Skver organizuje i kurseve njemačkog jezika za sve uzraste, kao i brojne druge sadržaje edukativnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Kulturni i zabavni program Glossa-centra Tuzla je besplatan za sve građane. Više informacija o kursevima njemačkog jezika i ostalim aktivnostima koje organizuje Glossa – centar za njemački jezik Tuzla je moguće dobiti putem mejla tuzla@glossa.ba, telefona 061 571 561 ili na facebook-stranici Centra www.facebook.com/glossatuzla.

    (Marketing / Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,