Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Global Finance: Raiffeisen banka najbolja u Bosni i Hercegovini

Preuzmite sliku

Titulu najbolje banke već deseti put dodijelio joj je renomirani poslovni magazin “Global Finance” koji je i ove godine proglasio najbolje banke na tržištima u razvoju u Srednjoj i Istočnoj Evropi na osnovu kriterija koji su uključivali rast aktive, profitabilnost, strateške odnose, usluge za klijente, konkurentne cijene, te inovativne proizvode.

S ciljem povećanja preciznosti i pouzdanosti rezultata ove godine je prvi put provedena i anketa među čitaocima ovog magazina.

“Ponovno ostvareni uspjeh na ovogodišnjoj dodjeli nagrada magazina Global Finance predstavlja potvrdu ispravnosti poslovne strategije u skladu s kojom djelujemo, naročito imajući u vidu i dalje izazovne uslove poslovanja, uprkos kojima kontinuirano ostvarujemo uspjehe i zadržavamo poziciju vodeće banke na tržištu“, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina i dodao da priznanje urednika ovog magazina, dodijeljeno na osnovu evaluiranih inputa industrijskih analitičara, direktora korporacija, te konsultanata u oblasti bankarstva, predstavlja snažan motivacioni faktor za unaprjeđenje poslovanja u budućnosti.

U okviru izbora najboljih banka na tržištima u razvoju u regionu i 21 zemlji koji je proveo ovaj poznati časopis, Raiffeisen Bank International (RBI) proglašena je najboljom bankom u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Također i podružnicama RBI-a u Bjelorusiji, Kosovu i Srbiji su dodijeljene su titule „Najboljih banaka” na tržištima na kojim posluju.

Magazin Global Finance već 21 godinu bira banke s najboljim rezultatima na tržištima u razvoju, a njihov izvještaj obuhvata najbolje banke u Latinskoj Americi, Centralnoj i Istočnoj Evropi, Azijsko – pacifičkom regionu, zatim na Srednjem Istoku, te u Africi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,