Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Giving Friday: Uz podršku kupaca dm osigurao 8.150 obroka u narodnim kuhinjama širom BiH

Preuzmite sliku

Donirani obroci u vrijednosti od 35.958 KM.

Da je moguće kupovati i činiti dobro i ove godine pokazala je aktivnost Giving Friday koju je dm realizirao uz podršku svojih kupaca, a u okviru koje je osigurana donacija od 35.958 KM za narodne kuhinje širom BiH.

Ovom donacijom osigurano je 8.150 obroka u narodnim kuhinjama u 25 mjesta širom BiH tokom mjeseca decembra. „I ove godine naišli smo na veoma pozitivne reakcije i odaziv naših kupaca na drugačiji pristup tzv. Black Friday-u, koji je u dm-u poprimio novi smisao, a to je darivanje. Drago nam je da smo uspjeli obezbijediti 8.150 obroka u prazničnim danima za korisnike narodnih kuhinja širom BiH te tako pomoći zajednicu u kojoj poslujemo i čiji smo dio. Stoga se zahvaljujem i našim kupcima koji su svojom kupovinom na Giving Friday u dm-u podržali donaciju u iznosu od 35.958 KM“ izjavila je Admira Isaković, članica Poslovodstva dm-a BiH.

Podsjećamo, posljednji petak u novembru, koji je širom svijeta poznat kao Black Friday – dan velikih sniženja, u dm-u je već tradicionalno Giving Friday – dan za darivanje, kada iznos od 5% ukupnog dnevnog prometa dm izdvaja za podršku radu narodnih kuhinja tokom decembra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,