Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

GIKIL: Shristi Mittal predsjednica Nadzornog odbora, izabran i novi generalni direktor

Preuzmite sliku

Nakon što je održana Skupština društva Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora, u utorak (8.10.2019.godine) održana je i konstituirajuća sjednica ovog tijela.

Za predsjednicu Nadzornog odbora GIKIL-a jednoglasno je izabrana Shristi Mittal, a novi sastav Nadzornog odbora imenovao je i novog generalnog direktora kompanije, tako da će ovu funkciju u narednom periodu obavljati Vibhuti Verma, inženjer proizvodnje sa više od 27 godina radnog iskustva u upravljanju lancima snabdijevanja, prodaji i planiranju, upravljanju nabavom i marketingom, uključujući uvoz i izvoz, kao i proizvodnju.

Nadzorni odbor na čelu sa predsjednicom Shristi Mittal i članovima Ivan Vukšić, Edin Hodžić, Ivana Bunoza i Mate Pavković, te Uprava društva ostaju opredijeljeni za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plata i ostalih naknada radnicima, kao i za unapređenje proizvodnje, te nastavak poboljšanja u oblasti zaštite okoliša i sigurnosti okruženja, kako za radnike tako i za širu društvenu zajednicu.

Na tom putu, rukovodstvo GIKIL-a očekuje pomoć i partnerstvo sa svim nivoima vlasti, uključujući i sindikat te lokalnu zajednicu, poručeno je sa konstituirajuće sjednice, navodi se u saopćenju Global Ispat Koksne Industrija d.o.o. Lukavac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje