Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Firma Vega-Mix zvanično predstavila novi proizvod: ‘SALBOS SO’ prepoznatljiva po evropskom kvalitetu (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

U Hotelu President održana je svečanost povodom predstavljanja novog proizvoda Firme Vega-Mix a riječ je o Salbos soli. Na svečanosti je ujedno predstavljena i poslovna saradnja firme Vega-Mix doo Živinice i Salinen doo Austrija.

Firma Vega-Mix je na tržištu prisutna već dugih 25 godina, a 25 godina u životu jednog čovjeka nije malo. U početku firma je vođena kao porodični posao i takvom poslovnom politikom postignuti su odlični rezultati.

Od 2000 pa do kraja 2017 godine, Vega-Mix je bio generalni zastupnik i distributer za Solanu dd Tuzla za područje Bosne i Hercegovine. Prošle godine, napravljen je jedan novi iskorak, jer se ušlo u vrijednu investiciju stvaranja vlastitog brenda.

– Pretegnula je poslovna logika, ušli smo u investiciju vrijednu 2 miliona KM, uložili sredstva u vlastiti pogon, u izradu i razvoj vlastitog brenda, čime ćemo dugoročno osigurati svoju perspektivu. Solana Salinen Austrija je najveći proizvođač soli u Evropi, i ovu godinu će završiti sa proizvedenih 1,2 miliona tona soli. Sa tim ogromnim količinama postali su jedan od najvećih proizvođača u Evropi. Rezultat saradnje između Vega-Mixa i Salinena, je naš novi proizvod Salbos So. U našim novim proizvodnim pogonima sa najsavremenijom tehnologijom, dobijamo Salbos u pakovanjima od po 1, 5, 10 i 25 kg  izjavila je Samra Omić Zoletić, izvršna direktorica Vega-Mix d.o.o.

Od idejnog rješenja, razrade investicijskog projekta, nabavke opreme, sklapanja nove poslovne saradnje, lansiranja novog proizvoda na tržište, osvajanja novih kupaca, prošlo je tek godinu dana a projekat je ostvario nevjerovatan uspjeh.

Prema analizama, prije samog ulaska u partnerstvo sa kompanijom Salinen, tržište je jednostavno tražilo ozbiljnog i relevantnog partnera na tržištu soli. Vega-mix je ovlašteni uvoznik i distributer za Salinen Austrija za područje Bosne i Hercegovine od početka 2018 godine.

– Uvođenje novog proizvoda je uvijek složen i izazovan projekat. Ali, ako imate dobar proizvod, ako imate klijenta koji je inovativan, koji zna da prepozna kreativnost i dobru ideju, onda ste na više od pola puta do uspjeha. Adekvatna strategija koja prati aktuelnu situaciju na tržištu je neophodna. Važno je uočiti promjene u ponašanju, navikama i potrebama potrošača. Važno je pratiti trendove, biti korak ispred, biti drugačiji i što je najvažnije biti iskren u komunikaciji. Više skoro da i ne važi pravilo da velike ribe jedu male ribe, danas brze ribe jedu spore ribe, navode iz Vega-Mix-a, te dodaju:

– Naša strategija je takva da se sa Salbosom namjeravamo regionalno širiti, kada kažemo regionalno mislimo na prostor od Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Naš fokus je da se pozicioniramo na zemlje regiona i da gradimo brend, te samim time da razvijamo regionalni biznis sa jasnom strategijom i postavljenim ciljevima. Budućnost u našoj državi je upravo u reorganizaciji, okupljanju znanja i pravljenju prepoznatljivog brenda. Naši potrošači naviknuti su na kvalitet, i svako ko je koristi spreman je platiti do određene cijene. Imamo nemjerljivo kvalitetniji, cjenovno, izgledom i ambalažom konkurentniji proizvod. Ova so ima visok postotak magnezija, kalija i kalcija, što povećava njenu vrijednost u konzumnom smislu. Ono što je najvažnije da na bosanso-hercegovačkom tržištu neće nedostajati soli iz salinena, jer su nam skladišta puna. U njima ima dovoljno kako kuhinjske tako i industrijske soli. Raspolažemo i sa dovoljnim količinama industrijske soli za održavanje puteva tokom zime. Držimo, kako bez obaveznog korištenja našeg proizvoda nema ni sigurne vožnje tokom zimskih uslova, navode iz Vega-Mixa.

Vegamix će do kraja tekuće godine na tržište lansirati još jedan novi proizvod, pored kamene evaporisane soli. U pitanju je Salbos morska so u pakovanju od jedan kilogram. Salbos morska so biti će visokog kvaliteta i ambalažom i izgledom također konkurentna na tržištu. Zemlja porijekla je Turska.

Sa salbos morskom soli, zaokružiti će se i dodatno upotpuniti  asortiman soli pod vlastitim brendom.

– Moramo pomenuti još jednu uspješnu priču i projekat koji smo počeli i kojeg uspješno realiziramo sa firmom Frenki doo Makedonija. To je saradnja koja je počela u 2018 godini i već dostigla jedan zavidan nivo. Firma frenki doo je među najvećim izvoznicima zdrave hrane iz Makedonije. Bave se preradom povrća i voća a izvoz konzerviranog povrća i voća je preko 10 miliona eura. Prisutni su na skoro svim tržištima u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi i Rusiji. Za tržište Bosne i Hercegovine, generalni zastupnik i distributer je Vega-Mix doo pod vlastitim brendom Vegamix i brendom Bon Vita.

– Mi istinski želimo svoj uspjeh podijeliti sa domaćom privredom, zapošljavati domaće kapacitete i domaće ljude i imati najsavremeniju evropsku tehnologiju. Kontinuirano širiti svoje poslovanje imajući uvijek u fokusu potrebe kupaca.

Čovjek mora biti uporan i duboko vjerovati u ono što radi jer u jednom trenutku ideja ili proizvod sazre, a potom se počne razvijati.  Mi vjerujemo da naši kupci prepoznaju kvalitet i trud uložen u ovaj proizvod, zaključuju iz Vega-Mixa.

(Marketing | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje