Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ferrero obustavlja proizvodnju u Belgiji i nastavlja povlačenje Kinder proizvoda proizvedenih u istom postrojenju

Preuzmite sliku

Ferrero obustavlja proizvodnju u Arlonu (Belgija) i nastavlja povlačenje Kinder proizvoda proizvedenih u istom postrojenju

U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u saradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svojem postrojenju u Arlonu, Belgija.

Stupajući na snagu odmah, proizvodi, Kinder Surprise Maxi 100g i Kinder Schoko-Bons, proizvedeni u Arlonu, se povlače.

Ferrero priznaje da je bilo internih neučinkovitosti koje su dovele do kašnjenja u pravovremenom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je utjecalo na brzinu i učinkovitost istrage. Tvornica će se ponovno otvoriti tek nakon odobrenja nadležnih tijela.

Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlon, Belgiji. Tvornica Arlon proizvodi oko 7% ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjem nivou. Na lokalnoj razini provest će se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda.

Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala maksimalan nivo sigurnosti hrane i eliminirao rizik daljnje kontaminacije.

Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno izviniti svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnutaka kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i poduzet ćemo sve potrebne korake kako bi zadržali puno povjerenje naših potrošača.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,