Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

FBiH: Nesagledive posljedice najavljenog poskupljenja struje od 70 do 120 posto

Preuzmite sliku

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini. 

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto, navodi se u saopćenju Udruženje poslodavaca FBiH.

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. oktobra 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

UPFBiH naglašava da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja. (Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,