Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evropska sedmica robotike u Tuzli: Širimo znanje – robotika nije bauk!

Preuzmite sliku

U okviru Evropske sedmice robotike 2021 STEM akademija, u saradnji sa Visokom školom računarstva i informatike eMPIRICOM, organizuje niz inspirativnih i besplatnih radionica za učenike I-VI razreda osnovnih škola u Tuzli.

Kroz zabavno učenje i rad sa LEGO WeDo i mBot robotima uvest ćemo učenike u čaroban svijet robotike.

EU Robotics Week – ERW je inicijativa namijenjena promociji robotike, programiranja i općenito STEM edukacije u gradovima Evrope. ERW je osnovan 2011. godine na Evropskom forumu za robotiku te se od tada jednom godišnje obilježava sedmica robotike širom Evrope. Održavaju se radionice, predavanja, takmičenja, izložbe sa ciljem predstavljanja robotike i tehnologije što široj populaciji, a prvenstveno djeci i mladima. Partner ERW 2021 za Tuzlanski kanton već petu godinu je STEM akademija. Tokom proteklih godina smo u okviru Evropske sedmice robotike educirali u ovoj oblasti preko 860 učenika osnovnih i srednjih škola.

Učešće na Evropskoj sedmici robotike je grupno, te ovom prilikom pozivamo osnovne škole iz Tuzle da naprave prijavu svojih učenika (max 2 grupe po 15 učenika) na e-mail stem@empirica.ba, sa naznakom broja i uzrasta djece, imenom i kontaktom nastavnika/ce u pratnji, do 19.11.2021. godine.

Datum održavanja: 22.11.2021. godine

Lokacija: Fočanska 1, Tuzla

  • Raspored termina:

    – 09:00-09:45 (dvije grupe)

    – 10:00-10:45 (dvije grupe)

    – 11:00-11:45 (dvije grupe)

    – 12:00-12:45 (dvije grupe)

    – 13:00-13:45 (dvije grupe).

    Svi ste dobrodošli!

    Za sve zainteresovane najavljujemo u decembru održavanje još jednog globalnog edukacijskog događaja – Sata kodiranja (Hour of Code), gdje ćemo osnovama, ali i naprednijim tehnikama programiranja, besplatno podučiti učenike osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona.

    Posjetite: www.stem-akademija.ba, www.empiricom.ba

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje