Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Elektronska knjiga humanosti: Upišite dobro djelo koje ste učinili i osvojite dječije igralište

Preuzmite sliku

O dobrim djelima treba da se priča. Na taj način se gradi pozitivna atmosfera i umnožava dobro. I, svakako, dobro se dobrim vraća, kao što je to slučaj sa akcijom „Dobro djelo“, kompanije m:tel, osmišljenoj upravo tako da nagradi zajednice sa najviše učinjenih dobrih djela tokom godine.

Do kraja ove godine na internet stranici dobrodjelo.com, upišite sva dobra djela koja ste učinili ili vidjeli da neko drugi čini za druge i na taj način osvojite nagradu – dječije igralište koje će m:tel pokloniti opštini sa najviše upisanih dobrih djela u BiH.

Koja dobra djela možete upisati u ovu elektronsku knjigu humanosti? Dobro djelo je svako djelo, makar i najsitnije, kojim pomažemo nekome, darujemo, borimo se za pozitivne vrijednosti, nesebično poklanjajući svoje vrijeme i svoju ljubav drugima.

U ovu mapu dobrih djela nedavno je upisan i jedan pozitivan primjer iz Sarajeva. Grupa građana ovog grada udružila se kako bi uredili park u ulici Žrtava fašizma na Otoci, prvog od 66 gradskih parkova i dječijih igrališta u Sarajevu kojima je neophodno uređivanje. Oni su pokrenuli i grupu na Facebook-u “Inicijativa za dječije parkove“, gdje dijele iskustva, ideje i informacije u vezi sa ovom akcijom. Njihov cilj je da pokrenu sugrađane da se aktiviraju i preuzmu inicijativu, za dobro svih.

Ovakvih primjera ima mnogo, i upravo zbog toga, dodajte svoje dobro djelo dobrim djelima na ovoj adresi, te pokažite da u vašem gradu, opštini žive humani ljudi, spremni činiti dobra djela, a kompanija m:tel će vas nagraditi dječijim igralištem.

m:tel – imate prijatelje!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje