Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Eko Život” Tuzla: Isporučeno pet zelenih otoka Općini Goražde (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru Projekta ulaganja u infrastrukturne resurse na području  Općine Goražde kojeg provodi firma ”Eko život” d.o.o. Tuzla u saradnji sa Općinom Goražde, kako je ranije i najavljeno, jučer  je isporučeno pet zelenih otoka, za svaki zeleni otok po tri kontejnera i pod dvije kante za selektivno prikupljanje otpada za OŠ Husein ef. Đozo, OŠ Fahrudin Fahro Baščelija, STŠ Hasib Hadžović, MSŠ Enver Pozderović i SSŠ Džemal Bijedić.

gorazde-eko-zivot (6)Prilikom današnje isporuke načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović se zahvalio firmi ”Eko život” na projektu kojeg provodi sa našom Općinom, ukazavši na značaj razvijanja svijesti građana o ekološkim problemima i borbi za rješenje istih – ”Danas smo dobili donaciju od 15 kontejnera za pet gradskih škola, dvije osnovne i tri srednje. Ovo je projekat koji realizujemo sa firmom Eko život iz Tuzle. Prvi koraci evo napravljeni su nabavkom ovih kontenera i kanti i nije u pitanju njihova vrijednost već da putem škola razvijamo ekološku svijest kod najmlađih i želio bih pozvati i sve građane da se uključe, jer vrlo brzo ćemo vršiti nabavku ovakvih kontejnera za selektivno odlaganja otpada i u gradskim područjima kako bi se polahko pripremali za ulazak BiH u EU.”

O projektu kojeg provodi firma ”Eko života” sa Općinom Goražde u izjavi za medije govorila je predstavnica firme Džana Halilović”Danas smo u općini Goražde obezbijedili po jedan zeleni otok za ukupno 5 škola, 2 osnovne i 3 srednje škole na području grada. Ovo je jedan od prvih projekata na području ove općine i zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja BPK, Općini Goražde, naravno načelniku Muhamedu Ramoviću i direktorima osnovnih i srednjih škola. Krenuli smo od najmlađih i nadamo se da će sistem selektivnog odvajanja otpada zaživjeti u Goraždu.”

Riječi zahvalnosti uputio je direktor Osnovne škole Husein ef. Đozo Almir Sijerčić ”U našoj školi djeca od prvog do devetog razreda uče o ekologiji i radimo na razvijanju ekološke svijesti kod djece, tako da će ovi kontejneri za našu školu mnogo značiti u još većem razvijanju ekološke svijesti. Ovom prilikom želim da se zahvalim firmi Eko život i Općini Goražde na čelu sa Načelnikom što su nam obezbijedili kontejnere.”

15 kontejnera i 10 kanti za selektivno odlaganje otpada nabavila je kompanija EKO ŽIVOT Tuzla, operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom. Otpad koji bude prikupljen biće na propisan način zbrinut i upućen na reciklažu za što će se pobrinuti kompanija sa kojom EKO ŽIVOT ima suradnju, Janjina iz Goražda.

Iz kompanije EKO ŽIVOT poručuju da je ovo samo jedan u nizu projekata koje su realizirali i koje imaju u planu realizirati u narednom periodu. Također pozivaju sve privredne subjekte da se uključe u sistem upravljanja ambalažnim otpadom, te da po najnižim naknadama ispune svoje zakonske obaveze. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,