Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Druženje sa uposlenicima: Povodom dana rudara Senad Džambić posjetio Ingram d.d. Srebrenik

Preuzmite sliku

Povodom dana rudara Senad Džambić je posjetio Ingram d.d. Srebrenik koja je dio Bingo grupacije.

Prilikom posjete Džambić je obišao sve radne jedinice u okviru firme: Fabrika kreča, fabriku betonskih proizvoda, rudnik krečnjaka i upravu društva. Sa radnicima je razgovarao o trenutnoj situaciji na tržištu, uslovima rada i projektima za 2022. godinu:

– Strateški plan kompanije je uvođenje novih proizvodnih programa, odnosno novih proizvoda na postojeći proizvodni asortiman, što će pridonijeti povećanju kvalitete usluga i širenja na nova tržišta. Namjera je također konstantno unapređenje postojećih kapaciteta Ingrama kako bi se stvorili poslovni uslovi za postizanje veće učinkovitosti,  zbog toga je prisutan trend konstantnih ulaganja, istakao je vlasnik kompanije Bingo, Senad Džambić.

  • Direktor društva Zlatko Djedović je informisao javnost o investiciji koja je u toku a koja se odnosi na automatizovanu fabriku betonskih elemenata. Predmetna investicija iznosi 4 miliona KM i u slijedećoj godini će biti finalizirana realizacija iste. Djedović je podsjetio i da je u posljednje dvije godine u potpunosti obnovljen vozni park, te da je  u protekloj godini Ingram d.d Srebrenik  imao i investicije koje se odnose na kupovinu specijalnih transportnih vozila a koje su bile potrebne radi novih ugovorenih projekara stambene izgradnje u Tuzli, piše Tuzlanski.ba.

    Podsjećamo, krajem maja 2018. godine Bingo Tuzla postao je većinski vlasnik preduzeća Ingram iz Srebrenika. Tuzlanska kompanija je u transakcijama na Sarajevskoj berzi za 12,5 miliona KM otkupila većinski paket i postala vlasnik 67,45 posto dionica.

  • Većinski vlasnici Ingrama bili su investicioni fondovi, a dionice su tada prodali ZIF “BIG-Investiciona grupa” d.d. Sarajevo, ZIF “EUROFOND-1” d.d. Tuzla,  ZIF “MI-GROUP” d.d. Sarajevo i ZIF “NAPRIJED” d.d. Sarajevo.

    Inače, Ingram je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala i vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda. Također, nudi i elektro, mašinske i transportne usluge. U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop P.K. Drenik i površinski kop P.K. Duboki potok. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje