Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Donji Vakuf: Zvizdić pustio u rad novi proizvodni pogon firme ‘Olip Bosna’

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je na svečanosti u Donjem Vakufu pustio u rad novi proizvodni pogon preduzeća ‘Olip Bosna’ koji će se baviti proizvodnjom visokokvalitetne obuće.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić je pohvalio investiciju u koju je uloženo oko 1,6 miliona KM i koja će odmah otvoriti novih 300 radnih mjesta, a zajedno s kooperantima zapošljavati 2.400 osoba. On je naglasio da ključna poruka današnjeg skupa, treba da bude “izvozimo domaće”, što će značajno unaprijediti našu privredu. Rekao je da nam u periodu rada ovog Vijeća ministara BiH kontinuirano raste izvoz i prerađivačka industrija i da je neophodno da nam fokus interesa i prioriteti budu rast, razvoj i sigurnost, a ne predizborne svađe i svakodnevna prepucavanja.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da se i ovom svečanošću potvrđuje rast zapošljavanja u BiH i da ga raduje činjenica da će do završetka ovog proizvodnog ciklusa posao u proizvodnim halama na površini od 3.860 m2, naći mnogi novi zaposlenici, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje