Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Delivery Hero želi dobrodošlicu kompaniji Glovo u grupaciju – poduzete su sve radnje za zaključivanje transakcije

Preuzmite sliku

Delivery Hero je poduzeo sve aktivnosti zaključivanja transakcije, nakon koje će postati većinski dioničar Glovoapp23, S.A.

Uzimajući u obzir dosadašnje prisustvo kompanije Glovo na tržištu, Delivery Hero će opsluživati 2,2 milijarde osoba u 74 zemlje.

Delivery Hero planira pružiti detaljnije informacije o poslovnim učincima kompanije Glovo u prvoj polovini 2022. godine u narednim sedmicama nakon što se transakcija formalno zaključi.

Berlin, 4. juli 2022. – Delivery Hero SE („Delivery Hero“, „Kompanija“ ili „Grupa“), vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu, uspješno je poduzela sve radnje za zaključivanje transakcije u vezi sa GlovoApp23, S.A. (“ Glovo”). Kompanija će biti većinski vlasnik kompanije Glovo i imat će približno 94% dionica na nerazrijeđenoj osnovi u vodećoj platformi za isporuku više kategorija. Očekuje se povećanje dioničkog kapitala Delivery Hero i naknadni prijem u trgovanje.

Niklas Östberg, izvršni direktor i suosnivač Delivery Hero, izjavio je: „Ovo partnerstvo predstavlja savršenu vezu i veoma smo sretni što možemo poželjeti dobrodošlicu kompaniji Glovo u porodicu Delivery Hero. Međusobno se poznajemo, poštujemo i imamo uzajamno povjerenje godinama. Naši timovi dijele istu viziju, a ipak možemo mnogo naučiti jedni od drugih razmjenom znanja i istraživanjem tehnološke i operativne sinergije.”

Oscar Pierre, izvršni direktor i suosnivač kompanije Glovo, izjavio je: „Udruživanje snaga s porodicom Delivery Hero ubrzat će naš rast i razvoj našeg proizvoda. Zajedno ćemo služiti tako velikom dijelu stanovništva na četiri kontinenta, s milionima lokalnih kompanija i kurira koji će kontinuirano imati koristi od naše platforme. Veoma smo sretni što konačno počinjemo raditi zajedno, i radujemo se što ćemo dijeliti znanja i tehnologiju s drugim brendovima u Grupi.”

Snažno prisustvo kompanije Glovo u Južnoj Evropi i EEMEA regiji dopunjuje globalno prisustvo Delivery Hero-a, čime se ukupan broj zemalja povećava čak na 74 a broj ljudi koji se opslužuju dolazi do 2,2 milijarde na četiri kontinenta. Strateško partnerstvo koje je rezultat ove transakcije omogućiti će objema kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu ekspertizu. Glovo će nastaviti da radi sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom koji predvode njegova dva osnivača Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji ostaju uključeni u rad kompanije Glovo.

Planirano je da se detaljnije informacije o poslovnom učinku kompanije Glovo u prvoj polovini 2022. godine predstave u narednim sedmicama nakon formalnog zaključivanja transakcije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,