Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija turskih privrednika u posjeti Tuzlanskom kantonu

Preuzmite sliku

Danas je u organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Turskoj, a u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, upriličena posjeta delegacije turskog holdinga Ittifak Holding AS koji je zainteresovan za unapređenje privredne saradnje između Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • U okviru Ittifak Holding AS, kojeg čini dvadeset firmi sa više od 4000 zaposlenih, posluje i lanac od 138 maloprodajnih objekata roba široke potrošnje Adese Alisveris Merkezleri Ticaret AS (www.adese.com.tr), te je izražen interes za izvoz bh proizvoda u Republiku Tursku i njihova prodaja u Adese supermarketima. Posebno je izražen interes za prehrambene proizvode, ali su im interesantni i ostali proizvodi široke potrošnje koji zadovoljavaju standarde kvaliteta.

    Premijer Tuzlanskog kantona, Bahrija Umihanić i predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, Nedret Kikanović upoznali su goste sa ponudom Tuzlanskog kantona, proizvodnim potencijalima kao i sa dosadašnjom saradnjom privreda ove dvije države. Osim o potencijalnom izvozu, razgovarano je i o investicionim mogućnostima u Tuzlanskom kantonu, te su posebno istaknuti potencijali drvne, hemijske i metaloprerađivačke industrije. Gosti iz Turske su iskazali spremnost da ostale članove holdinga, ali i svoje poslovne partnere širom Turske, upoznaju sa mogućnostima investiranja u našem kantonu.

    Kantonalna privredna komora Tuzla poziva sve privredne subjekte koji su zainteresovani za izvoz svojih proizvoda u Republiku Tursku, ali i za ostale oblike saradnje sa firmama Ittifak Holding AS da se jave, kako bi Kantonalna privredna komora Tuzla u što kraćem roku pripremila ponudu i konkretizovala poslovnu saradnju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje