Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija Razvojne banke FBiH posjetila Kantonalnu privrednu komoru Tuzla

Preuzmite sliku

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla upriličen je prijem za delegaciju Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

Nedret Kikanović predsjednik Komore je sa najbližim saradnicima upoznao goste o načinu rada komorskih udruženja sa svojim članicama. Istaknuto je da Kantonalna privredna komora Tuzla, ako Komora sa najvećim brojem članica među kantonalnim komorama u Federaciji, može biti dobra platforma u saradnji sa privredom za nove iskorake, plasiranje novih ideja, proizvoda i programa.

  • “Mi smo za nijansu drugačija Komora od drugih. Imamo zavidan broj članica, imamo aktivan rad sa članicama kroz granska udruženja. Pored toga, možemo se pohvaliti da je našim članicama na usluzi naša web stranica koja se ažurira na dnevnoj bazi, da smo jedna od rijetkih komora koja i dalje priprema i izdaje novinu “Komorski informator” koja je posvećena članicama. Također, prva smo komora u regionu, vjerovatno i šire koja je pokrenula i još uvijek realizuje, evo već desetak godina, servis za naše privrednike “Vijesti iz privrede“, nešto kao newsletter, koji se distribuira svako jutro na oko 600 mail adresa u BiH, Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj, sa najnovijim vijestima iz privrede Tuzlanskog kantona, BiH, Regije i Svijeta. Kao najnovija naša aktivnost sa posebnim pogodnostima za članice, jeste i LED display na našoj zgradi, dakle, brojne mogućnosti koje stavljamo na raspolaganje u našoj budućoj saradnji”, izjavio je predsjednik Kikanović.

    Kako je istakao Semir Fejzić izvršni direktor za upravljanje rizicima u Razvojnoj banci FBiH, sastanak je i realizovan sa ciljem jačanja odnosa sa privredom Tuzlanskog kantona.

    “Imamo aktivnosti na ovom području, smatramo da smo izgradili povjerenje kod privrednika i upravo na tom temelju želimo graditi još kvalitetniju saradnju sa privredom i to upravo putem Komore. Želimo još većoj mjeri približiti naše aktivnosti, usluge, proizvode privrednicima Tuzlanskog kantona a smatramo da je najkvalitetniji put za to upravo kroz komorska udruženja”, istakao je Fejzić.

  • Dalibor Milinković izvršni direktor za istraživanje i razvoj u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine, istakao je da su pokrenute aktivnosti na saradnji sa jednom televizijskom kućom a u cilju kvalitetnijeg i snažnijeg marketinškog pristupa promociji usluga i proizvoda Razvojne banke.

    “Upravo je Komora partner s kojim možemo razviti mogućnost prezentacije naših pet novih proizvoda. Želimo u saradnji sa Komorom u 2022. godini privrednicima predstaviti naše kreditne linije na “njihovom pragu”, posjetiti ih u njihovim firmama i biti značajna podrška razvoju poljoprivrede, prehrambene industrije, obnovljivih izvora energije i drugih djelatnosti. Možemo reagirati u danu i smatramo da je to naša velika prednost”, rekao je direktor Milinković.

    Delegaciju u kojoj je bila i Senija Bubić izvršan direktorica za podršku poslovanju, predvodio je Mensud Bašić predsjednik Uprave Razvojne Banke FBiH koji se zahvalio predsjedniku Kikanoviću na prijemu i spremnosti da se zajednički provedu aktivnosti na povezivanju Razvojne banke i privrednika, članica Komore.

    “Moram istaći zadovoljstvo saradnjom i odnosom sa mojim saradnicima koji su u prethodnom periodu napravili izuzetno dobar posao. Postigli su rezultate koji su na izuzetno visokom nivou, uspostavili kvalitetan kontakt sa privredom i ponosan sam što imam ovakve saradnike. Mišljenja sam da sa ovom ekipom i sa timom Kantonalne privredne komore Tuzla kroz granska udruženja, možemo napraviti jednu dobru, kvalitetnu zajedničku priču koja će u konačnici biti na zadovoljstvo svih aktera, i nas u Razvojnoj banci i Komore i privrednika prije svih. Naš cilj je proizvode koje smo napravili približimo privrednicima Tuzlanskog kantona. Želja nam je da promijenimo percepciju Razvojne banke FBiH i da nas se doživljava kao instituciju koja želi pomoći privredi”, izjavio je Mensud Bašić predsjednik Uprave Razvojne Banke FBiH.

    Na kraju, Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla je zahvalio delegaciji Razvojne banke FBiH na ukazanom povjerenju, na odabiru Komoru za zajedničke aktivnosti koje mogu doprinijeti razvoju privrede na području Tuzlanskog kantona i stvaranju kvalitetnijeg poslovnog okruženja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje