Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Dani zdravlja u Bingu” – Aktivnost u znaku zdrave ishrane i vrijednih poklona

Preuzmite sliku

Već četvrtu godinu zaredom kompanija Bingo u saradnji s partnerima organizuje aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. aprila. Ove godine partner projekta je voda „Oaza“, a prijatelji projekta su Berny, Beemed, Franck, Vindija, Nektar i Nutribullet.

Osim odlične ponude i sniženih cijena iz asortimana zdrave prehrane, svake godine se organizuju i promotivne aktivnosti na prodajnom mjestu. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i ograničenja koja su na snazi, kompanija Bingo je ove godine odlučila da napravi nešto drugačiji koncept.

Naime, na Facebook-u i Instagram-u su objavili po jedan poziv koji učesnicima daje šansu da osvoje Nutribullet i vrijedne poklon pakete.

Potrebno je da korisnici ovih društvenih mreža naprave svoj smoothie koristeći se artiklima iz akcijske ponude „Dani zdravlja“. Recept za smoothie trebaju napisati u komentaru na Facebooku , a  na Instagram story postaviti fotografiju na kojoj se vidi šta su sve koristili.

  • “Kako bismo se bar na kratko odvojili od svakodnevnih informacija o epidemiji, natječaj i aktivnosti smo usmjerili na ono što nam je sada svima neophodno, a to je briga o sebi u malo drugačijem kontekstu. Zdravo tijelo, pozitivne misli, jednostavni trikovi za zdrave i brze obroke tema su ovogodišnje aktivnosti, a uz savjete nutricionistice Marizele Šabanović i kuhara Mirana Karića, svako može pripremiti jednostavan i zdrav obrok ili smoothie“ navode iz Binga.

    Na društvenim mrežama Binga od danas možete pronaći sve vezano za natječaje i pogledati zanimljiva videa Marizele i Mirana koje su namirnice oni odabrali, te koje obroke i smoothije preporučuju svima.

  • Udruženje medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske je podržalo ovaj projekat u Bingu, te će 7. aprila od 10 do 13 sati u Bingo hipermarketu u Banjaluci kupcima dijeliti jabuke i vršiti mjerenje tjelesne temperature. Iz ovog udruženja kažu: “Savjeti za sve nas su: pripazimo na pravilnu ishranu, unosimo namirnice bogate vitaminom C,  bogate gvožđem, nađimo vremena za aktivnosti na otvorenom, jedimo što više povrća, unosimo dovoljno tečnosti u naš organizam i spavajmo dovoljno”

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje