Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas u Mostaru više od 200 biznismena povodom inicijative 20+5+6

Preuzmite sliku

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Večernji list, pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini danas organizuju Konferenciju ‘Incijativa 20+5+6 – Stanje i perspektive ekonomskog razvoja’.

U fokusu Konferencije koja će okupiti više od 200 biznismena, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te međunarodnih organizacija prisutnih u našoj zemlji bit će „Inicijativa 20+5+6“, koja predstavlja set prijedloga novih zakona, izmjena i dopuna postojećih zakona te izmjena i dopuna podzakonskih akata, s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

U okviru Konferencije „Incijativa 20+5+6 – Stanje i perspektive ekonomskog razvoja“ bit će održana dva panela.

Nakon otvaranja konferencije zakazan je panel pod nazivom ‘Zašto je rasterećenje privrede prioritet za rast i razvoj bh. društva?‘, a govornici će biti Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, Miljenko Crnjac, M.C.I., Široki Brijeg, Petar Ćorluka, Violeta Grude, Branimr Muidža, Tvornica cementa Kakanj, Snježana Koepruner, GS-TMT, Travnik i Adem Hanić, TMD Group, Gradačac.

Na drugoj panel diskusiji koja nosi naziv ‘Sinergija kreatora ekonomskih politika – predstavnika vlasti i poslovne i međunarodne zajednice – u kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta‘ prisutnima će se obratiti Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH, Jelka Milićević, ministrica finansija FBiH, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, Khaldoun Sinno, otpravnik poslova Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, usvajanjem zakonskih rješenja iz “Inicijative 20 + 5 + 6” koja predstavljaju tek minimum onoga što treba učiniti kako bi se unaprijedilo poslovni ambijent, bili stvoreni uvjeti za povećanje neto plaća radnicima i sprječavanje problema masovnog odlaska radno sposobnog stanovništva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,