Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Danas u Gračanici počinje međunarodni sajam ‘Grapos Expo’

Preuzmite sliku

Deseti međunarodni sajam poduzetništva i obrta ‘Grapos Expo’ bit će otvoren danas u Gračanici. Sajam će okupiti 335 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Evrope.

U fokusu Sajma bit će mala i srednja preduzeća koja predstavljaju motor privrednog razvoja u BiH i zemljama okruženja. Kako je za “Oslobođenje” izjavio direktor Sajma, Nedžad Nuhanović, porast broja izlagača najbolji je pokazatelj uspješnosti Sajma u proteklim godinama.

– Gračanica je spremna da otvori svoja vrata izlagačima, koji ove godine, osim iz BiH, dolaze iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Švedske, Austrije, Italije i Njemačke. U planu je i održavanje konferencije o privrednim potencijalima i mogućnostima Tuzlanskog kantona, te konferencija mladih poduzetnika Nexus – rekao je Nuhanović.

Sajam će biti prilika i za potpisivanje memoranduma o razumijevanju općina Gračanica i Gradačac sa Vladom TK i udruženjem Progres, a koji se tiče zapošljavanja mladih.

‘Grapos Expo’ bit će otvoren do 19. aprila, a u okviru njega, bit će upriličen i Sajam automobila, Auto show Week. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,